SKANDALOZNO / Nizozemski izbornik bez kočnice: 'Igrače sam zvao na FaceTime, vidio sam ih gole'

Image
Foto: AFP

Nizozemski izbornik komentirao je kako je sve izgledalo...

12.11.2022.
14:47
AFP
VOYO logo

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal objavio je popis 26 igrača koji će predstaljati ovu zemlju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a na njemu se našao ozlijeđeni napadač Barcelone Memphis Depay, ali ne i iskusni vratar Jasper Cillessen.

Od novih imena, među 26 putnika za Katar našao se 19-godišnji veznjak PSV-a Xavi Simmons koji još nema nijedan nastup u dresu A reprezentacije, ali je od ovogodišnjeg prijelaza iz PSG-a u Eindhoven impresionirao svojim učinkom, postigavši osam pogodaka u 13 ligaških nastupa. Nizozemski izbornik komentirao je kako je sve izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Sat i 45 minuta trebalo mi je da nazovem sve igrače, a moj pomoćnik kontaktirao je golmane. Bilo je zaista naporno, vjerujte mi. Neke igrače uhvatio sam gole ili polugole jer su tek ustali, osobito oni koji igraju u Engleskoj, u kojoj je sat vremena vremenske razlike. Žao mi je onih koji ne idu na SP. Možda nisam odabrao najbolje individualce, ali jesam najbolje timske igrače", rekao je Van Gaal.

Cijeli popis

VRATARI: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax Amsterdam)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter Milano), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern Muenchen), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter Milano)

VEZNI RED: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Noah Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Bešiktaš)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo