NEPOVOLJAN SCENARIJ / Vatreni bi se mogli neugodno iznenaditi. Legendarnom Vahi opet smještaju otkaz, a evo zašto je to katastrofa za Hrvatsku

Image
Foto: Profimedia

Halilhodžić je na žestokom udaru javnosti jer je otjerao najveće zvijezde reprezentacije

7.4.2022.
20:11
Profimedia
VOYO logo

Poznati bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić četvrti put izborio je plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo. Poslije Obale Bjelokosti, Alžira i Japana sada je kao izbornik na smotru najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

No, s Marokom je, za razliku od spomenutih, Vaha do Mundijala došao na uvjerljiv način. Halilhodžić je ostvario veliki podvig i upisao se u nogometnu povijest, jer je s četiri različite nacionalne nogometne reprezentacije izborio nastup na završnom turniru najboljih momčadi svijeta iz četiri pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za informaciju, Bora Milutinović nastupio je na pet izdanja Svjetskih prvenstava u nogometu s pet različitih reprezentacija (Brazilac Carlos Alberto Parreira ima šest nastupa na SP-ima kao izbornik), ali je Vaha svoje uspjehe ostvario vodeći Obalu Bjelokosti, Alžir i Japan kroz čitave kvalifikacije, a Bora Milutinović, primjerice, nije vodio sve svoje reprezentacije od početka kvalifikacija, nego je neke i preuzimao.

Image
POZIV KOJI ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA /

Vaha nam je otkrio što mu je kralj rekao nakon nestvarnog uspjeha

Image
POZIV KOJI ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA /

Vaha nam je otkrio što mu je kralj rekao nakon nestvarnog uspjeha

Opet ga tjeraju?

Nažalost, Vaha nema sreće sa Svjetskim prvenstvima. Od svih ekipa koje je uveo na Mundijal, samo je s jednom tamo i nastupio, s Alžirom, dok je sa svim ostalima raskinuo suradnju u kratkom periodu od završetka kvalifikacija i početka SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To bi mu se mogo dogoditi i sada, kada je uveo Maroko na SP i to u interesantnu skupinu s Hrvatskom, koju dobro poznaje, Belgijom i Kanadom. Maroko je označen kao "nagazna mina" skupine, dakle ima realne šanse proći. No, moguće bez Vahe.

Halilhodžić je na žestokom udaru javnosti jer je otjerao najveće zvijezde reprezentacije i marokanskog nogometa, Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija. Navijači žele svoje najjače igrače na SP-u, ali Vaha je nepopustljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa natuknuo je kako bi Halilhodžić mogao i napustiti klupu do početka Mundijala.

"Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo tko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uvelike radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraoui, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju", rekao je predsjednik Saveza Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, odlazak Vahe i povratak triju najjačih Marokanaca u reprezentaciju potencijalno su vrlo loše vijesti za Hrvatsku jer Maroko ionako ima ponešto opasnih igrača, a s njima bi bili znatno jači i opasniji.

Zašto ih je potjerao?

Podsjetimo, Halilhodžić je već napomenuo kako nema šanse da se netko od potjeranih vrati u reprezentaciju dok je on tamo i da ne žali što ih je potjerao te da je to trebao napraviti i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ziyech je potjeran zbog neprofesionalizma i odbijanja nastupa za reprezentaciju, a iz istog razloga odletio je i Mazaroui.

"Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može prijeći", tada je Vaha za Ziyecha, dok je o Mazarouiju rekao sljedeće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom je odbio poziv. Rekao je da je ozlijeđen, ali liječnici su mi rekli da je zdrav. Neću tolerirati takvo ponašanje. Ja biram igrače iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega'', rekao je Halilhodžić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo