SVE JE REKAO / Legendarni Vatreni secirao nastup u prvoj utakmici na SP-u: 'Igrali smo kao da ne želimo izgubiti... Mi moramo ići na pobjedu'

Legendarni hrvatski branič i bivši reprezentativac Dario Šimić gostovao je RTL-u Danas s Markom Vargekom i analizirao utakmicu Hrvatska - Maroko

23.11.2022.
20:03
VOYO logo

U dvoboju 1. kola F skupine Svjetskog prvenstva hrvatski nogometaši su u Al Khoru  odigrali bez golova, 0-0, protiv Maroka.

Image
VELIKI LUKA /

Modrić nakon remija s Marokom pričao o ambicijama Vatrenih na Mundijalu: 'Ne želim da me se krivo shvati...'

Image
VELIKI LUKA /

Modrić nakon remija s Marokom pričao o ambicijama Vatrenih na Mundijalu: 'Ne želim da me se krivo shvati...'

Hrvatska nije uspjela slomiti vrlo organizirane i disciplinirane Marokance na startu Mundijala, a i ono malo prilika što su dopustili Afrikanci, propušteno je vrlo jalovom igrom u napadu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nije uspjela ponoviti uspjehe iz SP 1998 i 2018, kada su Vatrene pobjede na startu natjecanja odvele do bronce, odnosno srebra. Dojam je da je Hrvatska ušla u dvoboj s previše respekta prema Marokancima, koji su se u nekim trenucima sami nudili, te da je ofenzivnija postava od samog poočetka mogla polučiti trijumf.  S premalo igrača je Hrvatska dolazila u suparnički prostor i to, zajedno s ne baš raspoloženim Lukom Modrićem, nije bilo dovoljno za pobjedu, već samo za remi. 

Legendarni hrvatski branič i bivši reprezentativac Dario Šimić gostovao je RTL-u DanasMarkom Vargekom i ponudio svoje viđenje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Osvojili smo bod. Dosta je važno s direktnim konkurentom koji planira ići dalje, koji su favoriti pa je s te strane pozitivno. Imali smo veliki posjed lopte, ali nismo bili konkretni. Prevladao je oprez, igrali smo jako oprezno", rekao je Šimić na početku razgovora i nastavio:

"Čini mi se da nismo htjeli izgubiti, vidjeli smo Saudijsku Arabiju, danas i Njemačku, i igrači i izbornik nisu htjeli izgubiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Šimić odgovorio na pitanje misli li da je hrvatski izbornik Zlatko Dalić zakasnio s izmjenama i poručio da ne zna kakav efekt bi imalo da je mijenjao ranije.

"Pašalić je ušao na poluvremenu, trebao je biti osvježenje, ne znamo ozljedu Vlašića. Cjelokupnoj igri je falilo dubine, da dođe netko u rizik, da se napravi nešto. Dalić će razmišljati kako promiješati momčad, igrali smo 4-3-3, neki igrači na klupi mu otvaraju solucije da drugačije postavi momčad, ali će rezultat tjerati na to, mi moramo igrati na pobjedu", prokomentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Potom je odgovorio na pitanje treba li Andrej Kramarić na poziciji najisturenijeg igrača dati dubinu, što nije učinio danas:

"Kada momčad igra dobro, poletna je, ima dubinu, kada igrači driblaju igrača, ima raspoloženih, to dolazi samo od sebe, teško je secirati je li Kramarić kriv ili nije. Kako je momčad igrala igrao je i on, da se momčad pridodavala, onda bi bilo i njemu lakše igrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo