L'EQUIPE UPOZORAVA / 'Bolje Amerikanci nego Hrvati. Neka vas ne zavarava njihov slabiji renking'

Image
Foto: Profimedia

L'Equipe upozorava: 'Bolje Amerikanci nego Hrvati'

1.4.2022.
14:56
Profimedia
VOYO logo

Brojni svjetski mediji danas najavljuju i prognoziraju, nadaju, igraju se ždrijeba i imaju želje za suparnike njihovih nacionalnih reprezentacija, isto kao i navijači.

Image
SVE JE SPREMNO /

Luka Modrić upravo je u fokusu nogometnog svijeta uoči ždrijeba: 'S njim je sve moguće. Igra s punom snagom u 37., pompozno vodi Real'

Image
SVE JE SPREMNO /

Luka Modrić upravo je u fokusu nogometnog svijeta uoči ždrijeba: 'S njim je sve moguće. Igra s punom snagom u 37., pompozno vodi Real'

'Idealni bi bili Amerikanci, ne Hrvati'

Tako je i ugledni francuski L'Equipe najavio današnji ždrijeb još jučer na svom izdanju, ali ono što je zanimljivo, kao opasne reprezentacije iz druge jakosne skupine ne žele Hrvatsku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idealno za Didiera Deschampsa bilo bi iz druge jakosne skupine dobiti SAD, bez obzira što je Hrvatska slabije rangirana (16.), neka vas to ne zavarava, finalisti posljednjeg SP-a kao prvi su prošli grupu", piše L 'Equipe.

Najbolji ždrijeb za Francusku bi, prema pisanju Francuza, bi bio: Sjedinjene Američke Države (15. na FIFA-inoj ljestvici), Tunis (35.) i Saudijska Arabija (49.). Najgori izgleda ovako: Njemačka (12.), Senegal (20.) i Ekvador (46.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U prvoj jakosnoj skupini gotovo sve se zna, tu će biti Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, a na osmom mjestu u prvoj jakosnoj skupini bit će Portugal koji je slavio protiv Sjeverne Makedonije.

Ždrijeb u Dohi u 18.00

Dakle, Hrvatska na nadolazećem Mundijalu neće moći igrati protiv reprezentacija iz druge jakosne, u kojoj se i sama nalazi, odnosno Danske, Nizozemske, Njemačke, Meksika, SAD-a, Švicarske i Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine i bit će to zadnje prvenstvo s 32 reprezentacije, jer od 2026. godine sudjelovat će 48 ekipa. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, ali u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije europske reprezentacije, dok ostale momčadi moraju biti s različitih kontinenata svaka.

Dakle, u pet od osam skupina po četiri reprezentacije bit će po dvije europske momčadi. Grupna faza trajat će 12 dana, a igrat će se četiri utakmice dnevno. Raspored utakmica bit će utvrđen naknadno, nakon što će se svakoj utakmici dodijeliti stadion kao i vrijeme početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratit ćemo ždrijeb u tekstualnom prijenosu

Ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo u Dohi počinje u 18.00, a u tekstualnom prijenosu UŽIVO moći ćete ga pratiti na našem portalu.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo