'MOŽEMO DOBITI SVAKOGA' / Kovačić uoči najvažnije utakmice Vatrenih: 'Moramo pokazati naše pravo lice, ali imam jedan savjet što se tiče Lukakua'

Image
Foto: Profimedia

Na konferenciji je bio i reprezentativac Mateo Kovačić koji vjeruje u Hrvatsku

30.11.2022.
13:20
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na današnjoj je konferenciji za medije najavio sutrašnju utakmicu protiv Belgije u trećem kolu Svjetskog prvenstva.

"Bit će dosta teška utakmica. Mi smo odigrali dobru utakmicu i oni koji su počeli su dali svoj doprinos, vidjet ćemo još za prvih 11 tijekom današnjeg treninga. Nema potrebe da bilo što mijenjamo, ali proanalizirat ćemo sve još danas na treningu", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESUDNI DVOBOJ /

Dalić bocnuo Belgijce i otkrio plan za ključnu utakmicu Vatrenih: 'Spremni smo za sutrašnji rat'

Image
PRESUDNI DVOBOJ /

Dalić bocnuo Belgijce i otkrio plan za ključnu utakmicu Vatrenih: 'Spremni smo za sutrašnji rat'

Kovačić: 'Moramo pokazati naše pravo lice'

Na konferenciji je bio i reprezentativac Mateo Kovačić koji vjeruje u Hrvatsku.

"Tu smo došli svi spremni i skoncentrirani da napravimo odlično prvenstvo. Trebamo biti pravi kao što smo bili i protiv Kanade. De Bruyne je u Premierligi u tri najbolja vezna, ako ne i najbolji. Sjajan igrač i moramo pripaziti na njega. Ali mi se moramo fokusirati na nas, pokazati naše pravo lice i biti spremni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i raspored utakmica prije SP-a i tijekom.

"Raspored je bio težak, prije SP-a igrali smo dosta utakmica i nije bilo jednostavno, došli smo spremni i koncentrirani odraditi pravo prvenstvo. Dobro smo se pripremili, očekujemo to i sutra. Bez pritiska, biti pravi, odraditi to najbolje što možemo i onda nema straha."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako smo na sto posto možemo dobiti svakoga'

Osvrnuo se i na svoj doprinos reprezentaciji u utakmici protiv Kanade.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, i ja osobno sam se dobro osjećao. Ali najvažniji je kolektiv, takvi smo odigrali dobro. Ako smo ovakvi, ako smo na 100 posto, možemo dobiti svakoga. A sutra idemo odigrati dobro, pokazati da jesmo prava reprezentacija protiv Belgije koja je najbolja momčad u našoj skupini. Moramo pokazati isto lice kao protiv Kanade i onda ćemo slaviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dao i jedan savjet što se tiče Lukaku.

"Reći ću to izborniku i stožeru. Ako treba jedan savjet, onda je da se ne hrvaju s njim!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatskoj je za prolazak u osminu finala dovoljan bod protiv Belgije. U tom slučaju imala bi ih pet i samo bi Maroko mogao imati više bodova, a iz skupine prolaze najbolje dvije momčadi. Hrvatska u teoriji može i izgubiti od Belgije, ali onda joj treba i poraz Maroka protiv Kanade.

Belgiji igra samo pobjeda, a remi bi joj bio dovoljan samo u slučaju da Kanada pobijedi Maroko s barem četiri gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo