ODAKLE JE NJIH IZVUKAO / Nećete vjerovati koga je izabrao. David Beckham prognozirao favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva

Image
Foto: Profimedia

Beckham koji je nastupio na tri svjetska i dva europska prvenstva, posebno se raduje ždrijebu koji će se održati u Dohi 1. travnja

31.3.2022.
8:20
Profimedia
VOYO logo

Engleska nogometna legenda David Beckham jedva čeka prvo Svjetsko prvenstvo na Bliskom istoku i u arapskom svijetu koje će od 21. studenog do 18. prosinca ugostiti Katar.

"To je veliki trenutak za sve u Kataru i vrlo inspirativan. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema nogometu, svojoj povijesti i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu je veliki trenutak za zemlju i regiju," kazao je Beckham (46), jedan od ambasadora SP-a u razgovoru za FIFA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beckham koji je nastupio na tri svjetska i dva europska prvenstva, posebno se raduje ždrijebu koji će se održati u Dohi 1. travnja.

"Ždrijeb je nešto čemu se uvijek veselite i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo dok upoznajete svoje protivnike i za koga se morate pripremiti. Trenutak je da igrači i navijači shvate kako je World Cup pred vratima i da se atmosfera počinje graditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvo kompaktno Svjetsko prvenstvo, sa svim stadionima blizu jedan drugom.

"To je ogromna korist. Najdalje što će reprezentacije morati putovati je 40-45 minuta autobusom. Na Svjetskim prvenstvima na kojima sam igrao trebala su mi dva ili tri dana da se oporavim od igre i putovanja. Za igrača, Katar nudi savršenu postavu," naglasila je bivša zvijezda engleske vrste, Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana, PSG-a i LA Galaxyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

David Beckham

Istaknuo Dansku

Smatra i da će za igrače biti sjajno što se Svjetsko prvenstvo održava usred nogometne sezone.

"Kad dođete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vrijeme da se oporavite, više od nekoliko tjedana. Ovoga puta bit će to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na moguće favorite.

"Moja očekivanja od Engleske su uvijek velika. Smatram da je ovo prava prilika za nas. Ulazimo na turnir u dobroj formi. Samo moramo tako nastaviti. Kada razmišljate o svjetskom prvenstvu automatski govorite o Brazilu, Argentini i Francuskoj. Sve su to velike nacije koje su osvojile mnoge turnire. Međutim, jedva čekam vidjeti i Dansku. Mislim da bi oni mogli biti jedno od iznenađenja," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo