LIJEPA USPOMENA / Bivši trener Hajduka 'izvukao' staru fotku s Messijem pa poslao zanimljivu poruku: 'Ova igra me ne sprječava da se zapitam…'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Novi svjetski nogometni prvak je Argentina, u finalnom susretu na Lusail stadionu Argentinci su nakon jedanaesteraca bili bolji od Francuske sa 7-5 (3-3, 2-2, 2-0) čime su po treći put u povijesti postali prvaci.

18.12.2022.
21:04
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Naslovu iz 1978. i 1986. godine Argentina je dodala ovaj iz 2022. godine. Nekada je to bila Kempesova Argentina, potom Maradonina, dok je ovaj put ovu uglednu nogometnu naciju do naslova vodio Lionel Messi, strijelac dva pogotka u ovom finalu za njegov prvi naslov svjetskog prvaka u karijeri.

Messi je iz jedanaesterca u 23. minuti pogodio za 1-0, dok je do kraja prvog dijela Angel Di Maria povećao na 2-0 u 36. minuti. Odjednom i unutar samo sto sekundi Francuska se vratila u igru. Na 2-2 je izjednačio s dva pogotka Kylian Mbappe golovima u 80. iz jedanaesterca i 81. minuti. U 109. minuti gol za 3-2 je dao Messi, ali je u 118. minuti opet strijelac bio Mbappe, opet s bijele točke, za 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom odluke jedanaesteraca argentinski vratar Martinez je obranio udarac Comana, dok je Upamecano promašio vrata, dok su svi Argentinci bili precizni (Messi, Dybala, Paredes i Montiel).

Gledali smo uistinu fantastično finale o kojem je što imao reći i bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji je poruku objavio uz fotografiju na kojoj pozira s Lionelom Messijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo svjedočili jednoj od najvećih nogometnih utakmica i najboljem finalu Svjetskog prvenstva ikada. Ova igra me ne sprječava da se zapitam… Nikada se ne iscrpljuje, nikad joj ne nedostaje nepredvidljivosti, stvara povijest, sjećanja i legende… Ova igra je Kralj, a mi smo mu samo sluge", napisao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo