REAKCIJA NA ŽDRIJEB / Dalić komentirao protivnike Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Izbornik otkrio koji je cilj i upozorio: 'Ne smijemo ih podcijeniti'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom

1.4.2022.
20:00
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

Image
POZNAT RASPORED /

Hrvatska otvara s Vahinim Marokom, potom slijedi sraz s velikim iznenađenjem, a onda obračun s Crvenim vragovima

Image
POZNAT RASPORED /

Hrvatska otvara s Vahinim Marokom, potom slijedi sraz s velikim iznenađenjem, a onda obračun s Crvenim vragovima

Cilj je proći grupu

Ždrijeb je iz Dohe komentirao i Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa uglavnom jesam zadovoljan. Ne možeš očekivati laganu skupinu, ovo je SP. Dobili smo ekipu koja je bila prva donedavno na FIFA ljestvici tri godine. Imamo Kanadu koja je bila jako dobra u kvalifikacijama, dobili su SAD i Meksiko i neće biti lagan protivnik. Imamo Vahin Maroko, znam kakav je to trener, najuspješniji izbornik s četiri reprezentacije. Bit će to teška utakmica, ali mislim da smo mi spremni. Znamo što je cilj, ići ćemo na pobjedu svaku utakmicu", kazao je na početku Dalić pa je nastavio...

"Ako pogledamo ždrijeb igramo s Marokom prvu i zadnju protiv Belgije. Mi znamo što nam je činiti, ne smijemo ih podcijeniti jer su protivnici teški, korak po korak i ostvariti cilj. Pripremit ćemo se za svaku utakmicu, igrati i proći grupu. Htio sam izbjeći Francusku, puno igramo s njima i gubimo. Ne možemo biti nezadovoljni", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je komentirao nedavno završene pripreme u Dohi. "Proveli smo sedam osam dana s reprezentacijom bilo je lijepo, dvije dobre utakmice smo igrali. Cilj nam je bio da se upoznamo s uvjetima i vremenom i terenom ovdje u Kataru, to će nam kasnije koristiti. Sad idemo u Ligu nacija i pripreme za SP", rekao je Dalić.

Govorio je i eksperimentu s 3-5-2 i hoće li ga dalje forsirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A rekli smo da ćemo probati s 3-5-2 da vidimo kako to bude izgledalo, imamo svoj osnovni sistem koji smo igrali u puno utakmica, ali sigurno da ćemo 3-5-2 još probati u Ligi nacija. Ono što je za mene najvažnije da svi budu zdravi, dobro je da se igra u 11. mjesecu jer će biti spremni", rekao je Dalić i za kraj rekao što je glavni cilj.

"Bit ćemo skromni idemo korak po korak, prvi cilj je proći grupu", veli Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo