KATAR - EKVADOR 0-2 / Čudesni Enner Valencia oduševio na otvaranju SP-a: Trupe iz Južne Amerike protutnjale Al Baytom

Image
Foto: Profimedia

Ekvadoru pobjeda na otvaranju

20.11.2022.
19:00
Profimedia
VOYO logo

Katar - Ekvador 0-2 (0-2)

Stadion Al Bayt. Gledatelja: 60.000, Sudac: Daniele Orsato (Italija)

STRIJELCI: 0-1 Valencia (16-11m), 0-2 Valencia (31)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KATAR: Al Sheeb - Al-Rawi, Khoukhi, Hassan - Miguel, Hatem, Boudiaf, Al Haydos (od 71. Waad), Homam Ahmed - Almoez Ali (od 71. Muntari), Akram Afif.

EKVADOR: Galindez - Ang. Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan - Ibarra (od 68. Sarmiento), Mendez, Caicedo (od 90. Rodriguez), Plata - Valencia (od 77. Cifuentes), Estrada (od 90. Franco).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Al Sheeb, Almoez Ali, Boudiaf, Akram Afif (Katar), Caicedo, Mendez (Ekvador)

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu, dvoboju 1. kola skupine A, Ekvador je danas u Al Khoru s 2-0 (2-0) pobijedio domaćina prvenstva Katar. Bila je to utakmica koja je od prve minute, osim onog prvog početnog ubačaja Katarana prema kaznenom prostoru, išla samo u jednom smjeru, onom reprezentacije Ekvadora.

Image
VEŽITE SE, POLIJEĆEMO /

Slavni Splićanin vodio bitku s Maradonom: 'Pričat o Diegu isto je kao da pričate o vanzemaljcu. On je specijalac, iznad Messija'

Image
VEŽITE SE, POLIJEĆEMO /

Slavni Splićanin vodio bitku s Maradonom: 'Pričat o Diegu isto je kao da pričate o vanzemaljcu. On je specijalac, iznad Messija'

Enner Valencia, napadač Fenerbahčea, obilježio je utakmicu s dva od tri postignuta gola. Jedan mu je VAR soba i poništila, Orsati, poznati talijanski sudac, prvo je označio njegov gol za 1-0 u uvodnim minutama... Ta situacija označena je kao kontroverznom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put ikad domaćin izgubio na otvaranju

Po prvi put u povijesti se dogodilo da je domaćin prvenstva izgubio utakmicu na otvaranju. U 16. minuti je Valencia pogodio s bijele točke, a u 31. lijepo glavom za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj minuti susreta Ekvador je poveo spomenutim pogotkom Valencije nakon što je nekoliko puta grdno pogriješio katarski vratar Al Sheeb, a cijela domaća obrana djelovala konfuzno. No, nakon određenog vremena i provjere VAR-a pogodak je poništen zbog zaleđa.

Vrlo brzo je bila primjetna prilična razlika u kvaliteti Katra i Ekvadora pa je tako južno-američka reprezentacija napadala u valovima, a Katar je posebnu boljku pokazivao u igri nakon prekida, ali i u bilo kojem drugom segmentu igre. I nije dugo trebalo Ekvadoru za novo vodstvo. Katarski vratar je srušio Valenciju u svom šesnaestercu, a isti igrač je mirno izveo jedanaesterac za 1-0 svoje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar je bio nemoćan

Ništa Katar nije mogao, a povećanje vodstva dogodilo se u 31. minuti. Angelo Preciado je ubacio, a sjajno je loptu glavom zahvatio Valencia i zabio svoj drugi gol za 2-0 Ekvadora.

Domaća reprezentacija imala je samo jednu pravu šansu u prvom dijelu, a u smiraju prvih 45 minuta Almoez Ali je loše reagirao u skoku te nije ugrozio suparnička vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku ogleda Ekvador je držao loptu, kontrolirao ritam i imao prvu pravu šansu, ali je u 55. minuti udarac Ibarre lako zaustavio Al Sheeb.

U posljednjih dvadesetak minuta Ekvador je dodatno spustio gas, ali ni to Katar nije iskoristio za nešto konkretno. U 75. je iz dalje pokušao Akram Afif, ali je bio daleko od pogođenog cilja. Zadovoljni s dva gola prednosti Ekvadorci su kroz cijelo drugo poluvrijeme igrali u mnogo laganijem ritmu, nisu stiskali ne bi li postigli i treći pogodak, dok je domaćin najbolju šansu čekao sve do 86. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra kreće šou

Tada je Muntari vrlo dobro pucao s ruba šesnaesterca, ali mreža Ekvadora se nije zatresla te je sve završeno pobjedom Južnoamerikanaca od 2-0.

U ovoj će skupini A u ponedjeljak, s početkom u 17 sati, utakmicu 1. kola odigrati Nizozemska i Senegal. U 2. kolu domaćin Katar igra protiv Senegala, a Ekvador protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Gotova je utakmica.

90' - Caicedo i Estrada idu van. Franco i lažni Pogba ulaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Približavamo se kraju, dinamike utakmice više nema. Obje momčadi samo čekaju završetak.

69' - Pokušavaju brzo izaći domaći nogometaši, ali Valencia uzima i kreće u novi napad s loptom. Plata i Valencia su tandem, Estrada u sredini čini taj trokut koji može zagorčati život svakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Katarani nikako ne mogu stvoriti igru. Ekvador je duplo bolji. Utakmica je otišla u vode u kojima domaći nogometaši više uživaju nego što igraju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Ekvador zasluženo vodi 2-0, imali su dominaciju i to potvrdili.

31' - GOOOL - Slave navijači Ekvadora, slave i igrači. Enner Valencia opet zabija. Treći put, dva su mu priznata. Kakav igrač, ovo je izvukao poput deve u pustinji, u gužvi prvi glavnom, onako se munjevito i dinamično nametnuo i naklonio, između dvojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - GOOOL - Ekvador sad vodi 1-0. Valencia je zabio gol kao i onaj koji je poništen. Navijači Ekvadora sad mogu početi slaviti. Četvrti pogodak Valencije na SP-ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Nema gola, ne, nema gola. VAR je promijenio odluku. I nitko ne zna zašto je poništeno. Ili se zna... Uglavnom, pročitajte objašnjenje, odnosno pogledajte koji je razlog u linku ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - GOOOL - Ekvador postiže prvi gol na turniru, Enner Valencia pogodio je prvi na SP-u. Ludnica na stadionu.

1' - Počelo je 22. Svjetsko nogometno prvenstvo i službeno utakmicom Katara i Ekvadora. Pratite sve o SP-u na našem portalu. Donosimo vam tijekom turnira iznenađenja. Duga lopta tamo u kazneni prostor Ekvadora, publika je na nogama, a i mi smo uzbuđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Bayt u gradu Al Khoru, koji je udaljen 50-ak kilometara od glavnog grada Dohe, u centru je nogometnog svijeta. Na tom stadionu otvoreno je 22. SP u nogometu, sad je na redu i prva utakmica na turniru.

Image

Ekvador najveće nade polaže u sjajnoga kapetana Ennera Valenciju koji je u napadu Fenerbahčea ove sezone zabio 15 golova uz četiri asistencije u 22 nastupa. Zabio je na zadnje tri prvenstvene utakmice, a u kvalifikacijama je zabio četiri gola iako je dosta utakmica propustio zbog ozljede.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo