HEJ ŽIVOTE ŠTO ME SNAĐE / Šokantna vijest za svjetski poznatog sportaša!

Image
Foto: Pixsell

Najbolji biciklist svijeta Albert Contador suspendiran je na dvije godine i neće nastupiti u Londonu. Oduzeta mu je pobjeda na Touru 2010., poništene sve pobjede u 2011. godini, ukljujući i Giro d'Italia, te će još biti kažnjen s 2,5 milijuna eura.

6.2.2012.
13:19
Pixsell
VOYO logo

Sportski arbitražni sud (CAS) oduzeo je naslov pobjednika Tour de Francea španjolskom biciklistu Albertu Contadoru suspendiravši ga na dvije godine jer je na najvećoj biciklističkoj utrci 2010. bio pozitivan na dopinškoj kontroli, objavila je u ponedjeljak Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

Pobjedniku Tour de Francea 2007. i 2009. je tako oduzet naslov pobjednika na najprestižnijoj svjetskoj utrci 2010. godine koji je sada dodijeljen drugoplasiranom Luksemburžaninu Andyju Schlecku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Contadoru suspenzija traje do 6. kolovoza ove godine, neće moći nastupiti na ovogodišnjem Touru, kao ni na Olimpijskim igrama u Londonu.

Španjolcu su također poništene i sve pobjede koje je ostvario tijekom 2011. godine, a posebice se ističe slavlje na utrci Giro d'Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud će se kasnije oglasiti i donijeti zasebnu odluku o zahtjevu UCI-ja da se Alberto Contador kazni s najmanje 2,485 milijuna eura", dodao je CAS.

Sportski arbitražni sud, koji je donio odluku o suspenziji na dvije godine s retroaktivnim djelovanjem od 25. siječnja, uzeo je u obzir i privremenu suspenziju Contadora od gotovo šest mjeseci između kolovoza 2010. i veljače 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je izbio 21. srpnja 2010. kada je španjolski biciklist, tada vlasnik Žute majice na Tour de Franceu, bio podvrgnut dopinškoj kontroli i bio pozitivan na ilegalnu supstancu klenbuterol.

Contadora, koji je tvrdio da su tragovi klenbuterola u njegovom urinu došli od kontaminiranog mesa, Španjolski biciklistički savez je oslobodio optužbi za doping u veljači 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se mogao normalno natjecati tijekom protekle sezone i pobijediti na 'Utrci oko Italije' prije nego je na Tour de Franceu bio peti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo