BIVŠI VRATAR DINAMA / Šokantna vijest iz Švedske: Iznenada umro Ivan Turina

Image
Foto: aftonbladet.se

Kako javljaju švedski mediji, bivši vratar zagrebačkog Dinama pronađen je mrtav u svom stanu u Stockholmu. Zasad se još uvijek ne zna uzrok smrti, ali sumnja se na zatajenje rada srca. Umro je u snu.

2.5.2013.
9:55
aftonbladet.se
VOYO logo

U 33. godini iznenada je preminuo bivši vratar Dinama Ivan Turina, koji je ove sezone igrao za švedskog prvoligaša AIK iz Solne, piše švedski Aftonbladet.

Beživotno tijelo hrvatskog vratara policija je pronašla ujutro oko 7.30 sati u njegovom stanu u Stockholmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu potvrditi da je Turina mrtav, ali zasad ne sumnjamo u nasilnu smrt", izjavio je zamjenik dežurnog policijskog djelatnika gradske policije.

Zasad sve upućuje da je smrt uslijedila zbog zatajenja rada srca, no više će se znati nakon što liječnici obave autopsiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik AIK-a John Segui, koji je odmah stigao u Turinin stanu u Solni kako bi pružio svu moguću potporu njegovoj obitelji, potvrdio je švedskim medijima da je bivši vratar Dinama i ranije imao problema sa srcem.

"Previše sam šokiran da bih sada bilo što rekao, kasnije ću vam biti na raspolaganju za sve upite", rekao je Segui tamošnjim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Turina je u AIK stigao 2010. kada je klub iz Solne imao velikih problema s vratarima i tražio je iskusnog prvog golmana. Rješenje za postao hrvatski vratar koji je odmah potpisao ugovor na tri i pol godine.

Hrvat je vrlo brzo osvojio srca AIK-ovih navijača te tako postao nezamjenjiv među vratnicama švedskog prvoligaša iz Solne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seniorsku vratarsku karijeru počeo je u zagrebačkom Dinamu 2000., a potom se kalio u Kamen Ingradu i Osijeku. Među vratnice maksimirskog kluba se vratio 2003. i četiri je godine bio među 'Modrima'.

U inozemstvu se okušao 2007. potpisavši za Škodu Xanthi u Grčkoj, a potom je jednu sezonu proveo i u poljskom Lechu iz Poznana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kratkog povratka u Dinamo 2010. uslijedila je opisana priča s angažmanom u švedskom AIK-u koji je bio vrlo zadovoljan njegovom vratarskim izvedbama.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo