SLOVENSKO SLAVLJE U SPLITU: / Grega Bole pobjednik prve etape Utrke po Hrvatskoj

23.4.2015.
11:12
VOYO logo

Bole je u završnici etape koja je okončana na splitskoj Rivi na najbolji način potvrdio povjerenje svojih momčadskih kolega u njegov sprint, jer su vozači CCC-a proveli na čelu pelotona svih posljednjih 25 kilometara od Dugopolja do Rive.

Iz posljednjeg zavoja, manje od 200 metara prije cilja, na čelo, utrke su izašli Poljak Maciej Paterski i Bole, a Slovenac je prvi prošao ciljem, dok je drugo mjesto u posljednjim metrima Paterskom preoteo još jedan Slovenac Marko Kump (Adria Mobil).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva akcija na utrci dogodila se nakon 50-ak kilometara, odnosno nakon skretanja prema Zadvarju kada su se iz glavne skupine izdvojila četiri vozača, Talijani Marco Tizza (Idea 2010) i Michele Gazzarra (MG. K vis-Vega), Poljak Lukasz Bodnar (Active Jet) i Španjolac Jordi Simon (Movistar Ecuador) koji su stekli maksimalnu prednost od šest minuta. No, kada je peloton ubrzao na cestama dalmatinskog zaleđa, ta se prednost vrlo brzo istopila, a kontrolu utrke su preuzele najkvalitetnije momčadi koje su stigle u Hrvasku, poljski CCC, nizozemski De Rijke i belgijski Verandas Willems.

Od hrvatskih vozača u pvoj etapi istaknuo se najmlađi, 20-godišnji Josip Rumac (Adria Mobil), koji je 15-ak kilometara prije cilja neko vrijeme proveo sam na čelu utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga etapa utrke na programu je u četvrtak kada će vozači pred sobom imati 204km od Šibenika do Zadra. Start je u 10.40 sati u centru Šibenika, a cilj se očekuje između 15.30 i 16 sati na zadarskom Forumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo