OD MAKARSKE DO SPLITA / Slovenski biciklist Grega Bole pobjednik prve etape 'Tour de Croatie'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bole je u završnici etape koja je završila na splitskoj Rivi na najbolji način potvrdio povjerenje svojih momčadskih kolega u njegov sprint, jer su vozači CCC-a proveli na čelu pelotona svih posljednjih 25 kilometara od Dugopolja do Rive

22.4.2015.
17:05
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Slovenski vozač GregaBole, član poljske momčadi CCC Sprandi Polkowice, pobjednik je prve etape nove inkarnacije biciklističke utrke "Tour de Croatie" vožene od Makarske do Splita u dužini od 154 kilometara.

Bole je u završnici etape koja je završila na splitskoj Rivi na najbolji način potvrdio povjerenje svojih momčadskih kolega u njegov sprint, jer su vozači CCC-a proveli na čelu pelotona svih posljednjih 25 kilometara od Dugopolja do Rive.

Iz posljednjeg zavoja manje od 200 metara prije cilja na čelu utrke su izašli Poljak MaciejPaterski i Bole, a Slovenac je prvi prošao ciljem, dok je drugo mjesto u posljednjim metrima Paterskom preoteo još jedan Slovenac MarkoKump (Adria Mobil).

Prva akcija na utrci dogodila se nakon 50-ak kilometara, odnosno nakon skretanja prema Zadvarju kada su se iz glavne skupine izdvojila četiri vozača, Talijani MarcoTizza (Idea 2010) i MicheleGazzarra (MG. K vis-Vega), Poljak LukaszBodnar (Active Jet) i Španjolac JordiSimon (Movistar Ecuador) koji su stekli maksimalnu prednost od šest minuta. No, kada je peloton ubrzao na cestama dalmatinskog zaleđa, ta se prednost vrlo brzo istopila, a kontrolu utrke su preuzele najkvalitetnije momčadi koje su stigle u Hrvasku, poljski CCC, nizozemski De Rijke i belgijski VerandasWillems.

Od hrvatskih vozača u pvoj etapi istaknuo se najmlađi, 20-godišnji JosipRumac (Adria Mobil) koji je 15-ak kilometara prije cilja neko vrijeme proveo sam na čelu utrke.

Druga etapa utrke na programu je u četvrtak kada će vozači pred sobom imati 204km od Šibenika do Zadra. Start je u 10.40 sati u centru Šibenika, a cilj se očekuje između 15.30 i 16 sati na zadarskom Forumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo