BEZ IZNENAĐENJA U ZAGREBU / Slovenci se brzo oporavili, Makedonci u 'biti ili ne biti' dvoboju svladali Tulipane

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nizozemci nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje, kao što su ga kreirali prvog dana pobjedom nad Gruzijom

6.9.2015.
20:28
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Reprezentacija Makedonije svladala je Nizozemsku u 2. kolu skupine C koja se igra u Zagrebu te tako potpuno zaoštrila konkurenciju za mjesta koja će voditi u drugi krug.

Nizozemci nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje, kao što su ga kreirali prvog dana pobjedom nad Gruzijom. Makedonci su potpuno kontrolirali utakmicu i pobjedom 78-71, koja je mogla biti i uvjerljivija, razveselili dvije tisuće svojih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Ilievski je postigao 14 koševa, Trajkovski i Kostoski po 13, a VojdanStojanoski 11. O kvaliteti igre Makedonaca najbolje svjedoči podatak o 20 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemce je sa 19 koševa predvodio Nicolas De Jong.

Slovenci se brzo oporavili

Slovenski košarkaši brzo su se oporavili od poraza u srazu s Hrvatskom i u nedjeljnoj utakmici svladali Gruziju sa 79-68, a tijekom posljednje dionice imali su i 22 koša prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošeni podrškom oko 4 tisuće svojih glasnih navijača Slovenci su imali sjajnu šutersku večer. U prvom poluvremenu vukao ih je Klemen Prepelič koji je pogodio sve četiri trice i ubacio 19 od svog 21 koša.

U drugom poluvremenu njegovu realizatorsku ulogu preuzeo je Jaka Klobučar koji je od svojih 20 koševa njih 15 postigao u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šengelia je s 21 košem bio najbolji strijelac Gruzije kojoj ostaje slaba nada za prolaz u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo