Slovenac Fak: 'Mene su izdali!'

25.4.2011.
20:24
VOYO logo

U razgovoru za Sportske novostiJakov Fak se ponovno prisjetio kako se odlučio na promjenu državljanstva te rekao jasno kako su za njegov prelazak pod okrilje susjedne države krivi čelnici Hrvatskog biatlonskog saveza.

Oni, tvrde Fak, nisu ispoštovali dogovor i doveli slovensog trenera Uroša Velepeca, koji je jedan od najzaslužnihih za hrvatsku broncu na Olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam tražio novce, tražio sam da mi se dovede trener koji me doveo do medalja koje sam osvojio. Oni su stalno pričali 'bit će, bit će', a na kraju nije bilo i ja onda ispadam izdajnik, a u biti su oni izdali mene. Uvijek se nadaš da se može nešto promijeniti, da možeš napraviti nešto i uz te ljude koji su u Savezu. Meni oni ne bi smetali, iako mislim da ništa dobro nisu napravili ni za mene ni za biatlon, da su mi doveli tim s kojim ću raditi i da se nisu miješali u naš posao", ispričao je Fak, koji kaže da zbog svoje odluke nije doživio neugodnosti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne. Niti jednu, hvala Bogu".

Čini se da je danas razočaran samo u ljude koje vode Savez, a u Sloveniji ionako ima sve uvjete koji mu trenutno trebaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam. Ali sve se to uvijek može nadograđivati i usavršavati, ja težim tome, moj trener teži tome, šef servisa teži tome i to je normalno. Nama ove sezone nije falilo ništa da ispunimo naše programe i ne vjerujem da će nam faliti. Svjestan sam da što budu bolji rezultati, to će biti i više novca i svega i bit će svima lakše. Svi mi težimo prema tome i zadovoljan sam što je takva energija, što se stalno gura naprijed, nešto novo, nešto bolje...", zaključio je 24-godišnji Mrkopljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo