ZELENO SVJETLO FIS-a / Sljeme spremno za Snježnu kraljicu

Na sljemenskoj stazi je više od 40 centimetara snijega što je sasvim dovoljno za održavanje utrka ženskog i muškog slaloma, 4. i 6. siječnja.

29.12.2008.
14:35
VOYO logo

ZAGREB - Sve je spremno za petu Snježnu kraljicu na Sljemenu. Konačan je to sud slovenskog delegata iz Svjetske skijaške federacije Gorazda Bedrača, koji je jutros obišao stazu na Sljemenu gdje će se 4. i 6. siječnja održati utrke ženskog i muškog slaloma.

Radnicima su u pripremi staze na ruku išle niske temperature, ali i snijeg koji je napadao. Kako je istaknuo slovenski kontrolor, snijega ima više od 40 centimetara što je sasvim dovoljno za održavanje utrke. - Potrebno je još zasnježiti dio ravne staze i ulazak u ciljnu ravninu, gdje ima oko 35 centimetara snijega - rekao je Bedrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "snježnoj delegaciji" na Sljemenu bio je i neizostavni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zadovoljno trljao ruke jer održavanje utrke ni petu godinu zaredom nije dovedeno u pitanje. Bandić je iskoristio priliku i Zagrepčanima poručio da će ove godine na Sljemenu skijati po 30 posto nižim cijenama. Tako će od ponedjeljka do petka građani za skijanje umjesto dosadašnjih 150 kuna plaćati 100 kuna, dok se cijene vikendima neće mijenjati. 

Izjavu slovenskog delegata Svjetske skijaške federacije Gorazda Bedrača pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo