Schlierenzauer pobjednik Novogodišnje turneje!

Andreas Schlierenzauer, 21-godišnji skijaš-skakač iz Innsburcka, slavio je ukupnu pobjedu na Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice, po prvi puta u karijeri.

Posljednja od četiri stanice ovog natjecanja je bio Bischofshofen, gdje su skakači uspjeli održati samo jednu seriju. Pobijedio je Thomas Morgenstern, Austrijanac koji je ove godine branio titulu pobjednika na Novogodišnjoj turneji. Prva je to ovosezonska pobjeda za Morgensterna, a do nje je došao skokom od 135 metara. Drugo je mjesto u Bischofshofenu osvojio Norvežanin Anders Bardal (ista daljina), dok je treći bio Schlierenzauer.

Tako je Schlierenzauer na kraju uvjerljivo proslavio ukupnu pobjedu na ovom natjecanju, budući da je dva puta slavio, jednom bio drugi i danas treći. Ukupno je drugi na Četiri skakaonice današnji pobjednik Morgenstern, a treći Bardal.

Postao je, inače, Schlierenzauer deseti Austrijanac u povijesti koji je slavio na Četiri skakaonice, a Austrijanci sada imaju niz od četiri godine kako su njihovi skakači najbolji na ovom natjecanju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr