Skandal i u Španjolskoj: Gdje je nestalo pet milijuna?!

Image
Foto: AFP
2.7.2015.
12:09
AFP
VOYO logo

Španjolska disciplinska komisija za sport (TAD) u srijedu je suspendirala Escanuelu zbog "potpune nesuradnje" s vladinim sportskim vijećem. Najbolji španjolski igrač Rafael Nadal i David Ferrer bili su među 42 potpisnika priopćenja kojim su ranije ovoga tjedna željeli ukazati na loše stanje i nedostatak transparentnosti u RFET-u, te zatražili brzu reakciju nadležnih tijela, koja je i uslijedila.

Najbolji španjolski igrači bili su nezadovoljni i time što je prošle godine na dužnost izbornice Davis Cup reprezentacije umjesto Carlosa Moye postavljena Gala Leon. To je za posljedicu imalo brojne otkaze pa je Španjolska u 1. kolu Svjetske skupine izgubila od Brazila, te će od 17. do 19. ovog mjeseca igrati za ostanak u društvu najboljih i to u gostima kod Rusije u Vladivostoku. Za sada je nejasno koji će se igrači odazvati pozivu izbornice za nastup, a Escanuela ustraje na tome da će momčad u Rusiji voditi Leon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svoju odluku o odstupanju s dužnosti formalizirat ću 19. srpnja, čim završi susret protiv Rusije", dodao je Escanuela. Španjolske vlasti pokušavaju ući u trag iznosu od 700,000 eura (5.3 milijuna kuna) koje je RFET platio u transakcijama povezanim sa Španjolskom teniskom fondacijom i Španjolskim teniskim opservatorijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo