BILIĆEVA ČISTKA / "Šimunić i Križanac su pretjerali"

Image

Izbornik Slaven Bilić nije želio otkriti što su to Križanac i Šimunić učinili da ih je udaljio iz reprezentacije. Ukore pred isključenje su dobili Jelavić i Sharbini.

10.10.2009.
18:58
VOYO logo

Razlog udaljavanja Ivice Križanca i Josipa Šimunića iz reprezentacije je povreda discipline, poručio je izbornik Slaven Bilić na koferenciji za novinare održanoj odmah nakon utakmice između Ukrajine i Engleske.

Međutim, nije želio objasniti što je točno dvojac iz obrambenog reda učinio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogazili su pravila ponašanja koja su zadana od prvog dana. Neću konkretno objašnjavati što se dogodilo, ali oni su, kao što sam rekao, prešli granicu. Žao mi je, no to je jedini put. Nisam mogao prijeći preko onoga što su napravili. No, da znate o čemu se radi, shvatili bi da to i nije tako velika stvar. Zapravo, 80 posto ljudi bi se čudilo zašto sam ih tako drastično kaznio", nabrajao je Bilić.

Nije htio potvrditi niti opovrgnuti nagađanja da udaljavanje iz reprezentativnog kampa u Rovinju ima veze s pijančevanjem od petka navečer,    
odnosno da je došlo do tučnjave između dvojice nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Križanca i Šimunića, kažnjena su još dvojica igrača. Nikica Jelavić i Anas Sharbini su zbog noćnog provoda dobila ukor pred isključenje.    

"Njih dvojica su još mladi i neke im se stvari mogu oprostiti", poručuje Bilić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O utakmici Ukrajine i Engleske (1-0) rekao je da je vidio želju kod Engleza koji su imali nesreću zbog isključenja. Dodao je da ni na trenutak nije posumnjao u fair-play.    

Na konferenciji se potegnulo i pitanje Bilićeve ostavke. No, on je na to samo odmahnuo rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sad odem, bio bih kukavica. Bilo bi to nehumano", zaključio je izbornik i poručio novinarima da će nakon utakmice s Kazahstanom biti pametniji.        

Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo