Superveleslalom / Shiffrin svojoj kolekciji konačno dodala i Cortinu d'Ampezzo

Image
Foto: AP Images

Sjajna Amerikanka nikad dosad nije pobijedila na talijanskom skijalištu

20.1.2019.
13:27
AP Images
VOYO logo

Najbolja skijašica svijeta, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin, u nedjelju je bila najbrža u utrci superveleslaloma za Svjetski kup u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, gdje se prvi put u karijeri popela na najvišu stubu pobjedničkog postolja te stigla do svoje 54. pobjede u karijeri. 

Bio je to treći nastup Shiffrin u superveleslalomu u ovoj sezoni i njezina treća pobjeda, nakon što je najbrža bila i u kanadskom Lake Louiseu te švicarskom St. Moritzu. U Cortini je za 16 stotinki nadmašila Tinu Weirather te za 18 Austrijanku Tamaru Tippler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge glavne konkurentice za pobjedu nisu stigle do cilja, a među njima su bile Amerikanka Lindsey Vonn koja ima 12 pobjeda u Cortini, Austrijanka Ramona Siebenhofer, pobjednica oba spusta vožena u petak i subotu, Slovenka Ilka Štuhec i Švicarka Lara Gut-Behrami.

Shiffrin je vodeća u redoslijedu superveleslalomašica s 300 bodova ispred Weirather s 236. U ukupnom redoslijedu Amerikanka ima 1494 boda, čak 596 više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superveleslalom, Cortina d'Ampezzo:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:22.48
2. Tina Weirather (Lihtenštajn) +0,16
3. Tamara Tippler (Austrija) +0,18

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo