Dubrovčani opet prejaki / Šest od šest za pogled prema Hannoveru: Jugu hrvatski derbi u Ligi prvaka

Image

S 14:11 Jug je pobijedio Mladost i ostao stopostotan u Ligi prvaka

9.1.2019.
21:48
VOYO logo

Jugaši mogu početi bukirati smještaj u Hannoveru početkom lipnja. I nakon hrvatskog derbija u Gružu Dubrovčani su ostali jedina stopostotna momčad skupine i s čistih šest od šest već ih se sada može gledati kao sigurne sudionike završnog turnira.

Premda Vjekoslav Kobešćak nije do početka utakmice znao s kojim će sastavom krenuti na Mladost po četvrti put ove sezone, Joković (temperatura) i ostali bolesni stisnuli su zube, pa su Zagrepčani na jugu Hrvatske ostali praznih ruku, a bilo što bilo bi im dobrodošlo u velikoj borbi za mjesto koje vodi u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada se primi 14 golova, onda u pravilu Jugovim protivnicima ostaju mrvice. Prva četvrtina najavila je brz i efikasan vaterpolo, taman po mjeri gledatelja, čak šest golova uz ravnomjernu raspodjelu (Papanastasiou dvaput i Merkulov za Jug, Petković, Radu i Harkov za Mladost). Zagrepčani su, štoviše, imali raspoloženog Harkova koji je na desnoj strani izgledao poput Filipa Filipovića za Jugovu obranu kojoj se ne događa prečesto da kapitulira tri puta zaredom.

Uživanje u dva gola prednosti za mladostaše trajalo je vrlo kratko jer su ravnotežu uspostavili Garcia i Merkulov nakon čega su golove izmijenili ljevaci u oba tima, Harkov, odnosno Joković, pa ni nakon pola utakmice nitko nije bio bliže konačnom bodovnom ulovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča li se o samoj igri, tu bismo možda malu prednost dali gostima, ali znajući gdje se igra, odmah bismo odustali od slične prognoze bez obzira što je Mladost još imala rezervu u podatku da njena dva najbolja pojedinca, Ćuk i Miloš, nisu postigla pogodak.

U pozitivnom rezultatu, realno, hrvatski doprvak protiv prvaka bez njihovog doprinosa nije mogao vječno trajati, Fatović i Benić donijeli su Dubrovčanima prvi put dva gola prednosti (8:6) te ujedno okončali niz od pet uzastopnih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu bi, uvjereni smo, Mladost iz prošlih sezona počela gubiti korak, ali s ovom to više nije slučaj. Herceg i Petković i Jugovo vodstvo poništeno je u dvije minute.

Što da onda kažemo za Jug kojemu je 28 sekundi trebalo za novi bijeg na +2 (Fatović, Lozina) u smiraj treće četvrtine koju je Radu zaključio pogotkom s desnog krila za još koju potenciju više rezultatske neizvjesnosti za posljednjih osam minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Jugovi ljevaci odlučili su riješiti utakmicu, Jokovićeva bomba pa Garcijina kontra primirila je elan kod gostiju koji je još donekle održao Ćuk, a kada je Papanastasiouu ostavljeno puno prostora, za Žapce u Gružu više nije bilo povratka.

LEN Liga prvaka, skupina B, 6. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug CO - Mladost 14:11 (3:3, 3:3, 4:3, 4:2)

Jug CO: Popadić, Vukojević; Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Garcia 3, Lozina 1, Merkulov 2, Čulina, Žuvela, Benić 1, Papanastasiou 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost: Marcelić, Jurlina; Radu 2, Miloš, Čagalj 1, Ćuk 1, Petković 3, Herceg 1, Lazić, Bajić, Biljaka, Buljubašić, Harkov 3

Peterci: Jug CO 1/1, Mladost 0/0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač više: Jug CO 5/11, Mladost 4/10

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo