Australka u New Yorku / Senzaciji je ime Samantha

Image
Foto: AP

Australska tenisačica Samantha Stosur pobjednica je ovogodišnjeg izdanja US Opena. To je njezin prvi Grand Slam naslov u karijeri, a ujedno je postala i prva Australka s naslovom na US Openu nakon 1973. godine.

12.9.2011.
9:33
AP
VOYO logo

Samantha Stosur je u finalu svladala trostruku pobjednicu ovog turnira, Amerikanku Serenu Williams sa 6:2, 6:3.

27- godišnja Australka je u New Yorku stigla do prvog naslova u karijeri na jednom od četiri najveća turnira, te je ujedno postala i prva Australka s titulom na US Openu nakon Margaret Court 1973. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije početka meča definitivno sam se osjećala kao autsajder, ali to me je i prilično opustilo, pogotovo šta sam već odigrala jedan finale na Grand Slamu. Imala sam vjeru da mogu pobijediti Serenu, a tome su sigurno pridonijele i dvije pobjede protiv nje koje sam imala dosad u karijeri", rekla je Stosur kojoj je do trijumfa u New Yorku najveći uspjeh bio nastup u finalu Roland Garrosa prošle godine.

U finalu ženskih parova na US Openu četvrte nositeljice, Amerikanke Liezel Huber i Lisa Raymond svladale su sa 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) sunarodnjakinju Vaniju King i Kazahstanku Jaroslavu Švedovu, inače treće nositeljice u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo