BENIGAN KVAR / Sedam i pol milijuna Toyotinih vozila opet mora u servis

Image
Foto: Matija Begić

Japanski proizvođač je opet u središtu pažnje zbog potencijalnog kvara koji vreba nad gotovo sedam i pol milijuna vozila proizvedenih između 2005. i 2010. godine

11.10.2012.
14:29
Matija Begić
VOYO logo

Kako su nam objasnili u Toyoti Croatiji, kvar je benigan. Na vozačkim vratima nalazi se električni prekidač kojim se upravlja električnim podizačima stakala u vozilu. U nekim slučajevima vozač može osjetiti da prekidač pod prstom djeluje "ljepljivo“  tj. da je njegov povratak u početni položaj, nakon što ga korisnik/vozač otpusti, usporen.

Zbog toga upozoravaju korisnike da, u svrhu otklanjanja gore opisanog usporenog ili otežanog pomicanja, električni prekidač samoinicijativno ne podmazuju komercijalno dostupnim sredstvima za podmazivanje jer time mogu izazvati nepotrebno pregrijavanje prekidača i njegovo rastapanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toyota je provela opsežna testiranja u kojima su korištena komercijalno dostupna sredstva za podmazivanje te vas ovim putem želimo informirati da u navedenim slučajevima može doći do dimljenja kao posljedica pregrijavanja, ali niti u jednom slučaju nije zabilježena vatra, odnosno zapaljenje.

Pojava vatre tj. stvaranje otvorenog plamena nije zabilježeno nigdje u svijetu. Također, nije zabilježen niti jedan slučaj nezgode koji bi bio posljedica navedene pojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj će o servisnoj kampanji biti kontaktirano 6.959 vlasnika vozila sa svrhom pregleda njihovih vozila te nanošenja specijalnog sloja masti koji će osigurati neometan rad električnih prekidača podizača stakala. Također, Toyota Croatija će na svoju web stranicu postaviti obrazac kojim će vlasnici vozila moći provjeriti je li njihovo vozilo uključeno u preventivnu servisnu kampanju. U Hrvatskoj, riječ je o modelima Yaris, Corolla, Auris i RAV 4 proizvedenim  09/2006  - 12/2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo