izrazio sućut zbog žrtava / Schweinsteiger odustao od utakmice protiv Nizozemske: 'Još sam u šoku zbog napada'

Image
Foto: AP

Schweinsteiger je otkrio kako nije u stanju u utorak zaigrati protiv Nizozemske u Hannoveru jer još uvijek razmišlja o drami koja se u petak događala u Parizu

15.11.2015.
20:28
AP
VOYO logo

Vezni igrač Manchester Uniteda i njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger odustao je od nastupa u prijateljskom susretu protiv Nizozemske jer je u šoku nakon terorističkih napada u Parizu.

Schweinsteiger je otkrio kako nije u stanju u utorak zaigrati protiv Nizozemske u Hannoveru jer još uvijek razmišlja o drami koja se u petak događala u Parizu. 

"Još uvijek sam u šoku zbog svega što se događalo u petak. Izražavam sućut svima koje je zadesila ova tragedija," poručio je veznjak Manchester Uniteda. Njemački izbornik Joachim Low odlučio je odmoriti još šestoricu igrača među kojima i prvog vratara Manuela Neuera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka reprezentacija je nakon utakmice protiv Francuske noć provela na stadionu Stade de France u sjevernom pariškom predgrađu Saint-Denisu. Tijekom odigravanja susreta čule su se tri eksplozije u blizini stadiona, no igrači i gledatelji isprva nisu bili upoznati s događajima. 

U terorističkim napadima u petak navečer u Parizu je ubijene su 132 osobe, ozlijeđeno je više od 350 osoba, od kojih 99 kritično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se kako će utakmica između Njemačke i Nizozemske biti odgođena, no iz DFB-a su potvrdili kako neće biti otkazivanja. Čak je najavljeno kako će na utakmicu doći njemački državni vrh predvođen kancelarkom Angele Merkel.

"Teroristi nas neće prestrašiti," poručio je v.d. predsjednika DFB-a Reinhard Rauball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo