Maria Šarapova se rasplakala pred svima

U sjajnom meču punom preokreta ruska tenisačica Marija Šarapova pobijedila je Rumunjku Simonu Halep i osvojila drugi Grand Slam turnir godine - Roland Garros.

7.6.2014.
18:53
VOYO logo

Šarapova je u meču koji je trajao čak tri sata i dvije minute svladala četvrtu igračicu svijeta sa 6:4, 6:7(5), 6:4 i osvojila peti Grand Slam naslov u karijeri. Na pariškoj je zemlji slavila i prije dvije godine, a po jednom je osvajala i Australian Open, Wimbledon i US Open.

Halep je svoj prvi Grand Slam finale otvorila breakom i povela sa 2:0, ali Šarapova je uzvratila s pet gemova u nizu. Nije to bio kraj jer je Rumunjka uzvratila novim breakom, ali je u konačnici još jednom izgubila svoj servis i ostala bez prvog seta. U drugom je setu situacija bila obrnuta, Ruskinja je krenula sa 2:0, a ovaj se put Halep vratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici seta Rumunjka je dvaput napravila break, ali uporna Šarapova se dvaput vraćala, pa je odluka pala u tie-breaku. Ruskinja je povela s 5:3 i bila samo dva poena od naslova, ali njezina 22-godišnja suparnica je nanizala četiri poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Halep je dvaput bila u zaostatku i dvaput uzvraćala breakom, ali kad joj je osma tenisačica svijeta i treći put oduzela servis, priči je bio kraj. Vrijedi istaknuti kako se Ruskinja nakon posljednjeg poena rasplakala pred cijelim auditorijem. Šarapova je i četvrti put u četiri međusobna meča nadigrala Rumunjku i osvojila ukupno 32. naslov u karijeri. Od ponedjeljka će biti peta igračica WTA ljestvice, dok će Halep skočiti na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je za kraj spomenuti da je Šarapovoj ovo bila nevjerojatna 20. pobjeda zaredom u mečevima u tri seta na zemljanoj podlozi. I posljednja četiri meča na Roland Garrosu je dobila u tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo