pohvalila se na twitteru / Šarapova ne gubi vrijeme: dvogodišnju suspenziju će iskoristiti za studiranje na Harvardu

Image
Foto: Facebook

Tenisačica već ima iskustva u poduzetništvu, no odlučila je svoje znanje potvrditi i 'papirom'

28.6.2016.
15:22
Facebook
VOYO logo

Slavna ruska tenisačica Maria Šarapova odlučila je dvogodišnju suspenziju zbog dopinga dobro iskoristiti i dodatno se obrazovati, pa je upisala prestižnu Harvard Business School.

Informaciju je objavila na svom Twitteru uz komentar da "jedva čeka da započne program", a na Facebook profilu fotografiju ispred jednog od najprestižnijih sveučilišta u svijetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisačica već ima iskustva u poduzetništvu. Naime od 2012. vodi vlastitu liniju slatkiša koje prodaje pod nazivom "Sugarpova", no odlučila je svoje znanje potvrditi i "papirom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarapova je do ove godine bila najbolje plaćena sporašica na svijetu zahvaljujući brojnim sponzorskim ugovorima s tvrtkama Nike, American Express, Porche i TAG Heuer.

Po podacima časopisa Forbes, njezini su prihodi zbog raskida nekih ugovora "pali" za oko osam milijuna dolara u nepunih godinu dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska tenisačica suspendirana je na dvije godine nakon što je dopinški test u siječnju na Australian Openu bio pozitivan. Od 2006. je koristila meldonium jer nije znala da je Svjetska agencija za borbu protiv dopinga (WADA) taj lijek početkom 2016. proglasila zabranjenom supstancijom. Meldonij uzimaju osobe koje imaju poteškoća s dijabetesom ili ih more srčane tegobe.

Šarapova je u karijeri osvojila 35 WTA turnira, od toga pet Grand Slamova. Dva puta bila je najbolja na Roland Garrosu, a po jednom na Australian Openu, US Openu i Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo