Hrvatska heroina oduševila Zagrepčane!

Sandra Perković ispisala je novu stranicu u svojoj karijeri. Na 62. Memorijalu Borisa Hanžekovića naša je atletičarka u drugom pokušaju oborila rekord mitinga.

4.9.2012.
19:32
VOYO logo

Među devet olimpijskih pobjednika i šest svjetskih prvaka na 'Hanžeku' je nastupila i naša zlatna olimpijka Sandra Perković te oborila rekord mitinga! Iz drugog hica prebacila je pobjedničkih 65,79 metara, no ostala četiri hica nisu bila tako uspješna. Prvi je letio 65,40, treći i četvrti je prestupila, a posljednji je išao 65,08.

Vjerojatno već umorna od naporne sezone, Perković nije ostvarila svoj cilj da pred domaćom publikom baci preko 70 metara, no svejedno je izazvala ogromne ovacije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš mladi skakač s motkom Ivan Horvat na 'Hanžeku' je izborio postolje! U konkurenciji četvorice skakača Horvat je bio treći, iza Šveđanina Jenga i Latvijca Arentsa preskočivši 5.20 metara.

Iako iz tri pokušaja nije uspio preskočiti 5.40 metara, svjetski juniorski prvak bio je zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da tri tjedna uopće nisam imao dodira s motkom, dobro je. Moja motka se zagubila i ostala u Londonu, 20-ak dana uopće nisam trenirao. Jednostavno, bila je prevelika da stane u avion i ostala je tamo, za što ja nisam odgovoran", rekao je Horvat.

"Pritisak uopće nije postojao, dapače, najljepše je pobijediti pred domaćom publikom. Sve diskašice svijeta su dobile pozivnicu, ali odbile su doći jer prije samo pet dana imale su miting. Nemaju se čega bojati", rekla je Sandra na presici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žali za rezultatom nego...

"Bilo je lijepo navijanje, šteta što nije bilo više ljudi. Na kraju sam pobijedila i sezona nije mogla bolje završiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je i sljedeću sezonu.

"Jedva čekam odmor, mjesec dana! Svaki dan ću trčati po pola sata i vježbati. Svaki dan ću se kupati, a bit će to u Hrvatskoj. Ne da mi se više ulaziti u avion. U Istru mi se ne da, idem vidjeti što rade Dalmatinci!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo