Samo u Hrvatskoj: Nema love ni za svjetske prvake

Nije tajna da su 'mali' sportovi u Hrvatskoj na marginama, pa tako ni svjetski veslački prvaci, dečki koji su do tog uspjeha stigli velikim radom i odricanjem, ne mogu naći sponzora.

11.4.2011.
16:02
VOYO logo

Na 28. međunarodnoj regati Croatia Open prošlogodišnji svjetski prvaci s Novog Zelanda u četvercu na pariće ponovno su pokazali da u Hrvatskoj nemaju konkurencije.

Braća Damir i Martin Sinković su prvo u utrci dvojaca na pariće pobijedili svoje partnere Damira Martina i Davida Šaina, a potom su svi zajedno sjeli u četverac i upisali novi trijumf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u svim tim pobjedama nije bilo ni trunke zadovoljstva jer su dečki, koju su već 23-godišnjaci poharali svjetsku konkurenciju, još uvijek bez sponzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni kažu da traže, govore nam to već tri mjeseca, a još uvijek ništa. Nećemo raditi skandal, ali nećemo ni šutjeti", izjavio je 'glasnogovornik' četverca Valent Sinković.

"Oni žele glavnog sponzora Saveza, a mi želimo sponzora za svoj čamac i zasad nitko nema ništa. Ovdje su nam platili hranu, ali su nam najavili da zbog toga nećemo imati za neke pripreme kasnije", dodao je njegov brat Damir Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što je kriza i što su u Hrvatskoj mali sportovi uvijek bili na marginama, svjetski prvaci su s pravom ogorčeni. U svijetu bi znali naplatiti veliki uspjeh, ali kod nas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo