'REPREZENTACIJA NIJE KORZO' / S ovim igračima Štimac ide na Srbiju

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Do gostovanja u Beogradu još su dva tjedna, no tenzije polako rastu. Štimac je svjestan kakva će atmosfera dočekati 'vatrene' na stadionu Crvene zvezde.

22.8.2013.
12:55
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Očekuju nas dvije teške utakmice, no naša očekivanja su visoka, pobjede u Srbiji i Južnoj Koreji. To je naš cilj i s mnogo optimizma dočekujem obje utakmice, naglasio je danas izbornik hrvatske nogometne reprezentacije IgorŠtimac.

Hrvatski strateg je za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za SP 2014. koja će se 6. rujna igrati u Beogradu te za prijateljski ogled protiv Južne Koreje u Seulu četiri dana kasnije pozvao 25 igrača, dok su još četvorica dobila predpozive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raduje me što su svi kandidati standardni u svojim klubovima što se dosad nije često događalo", dodao je hrvatski strateg te nastavio: "Srbija je pravi respektabilni protivnik koji će maksimalno motivirati naše igrače. Neću morati trošiti vrijeme na motivaciju, već se koncentrirati na taktiku."

Hrvatska se uoči gostovanja u Beogradu nalazi na drugom mjestu skupine A sa 16 bodova, tri manje od vodeće Belgije, dok je Srbija treća sa sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na domaći poraz od Škotske, mi smo još uvijek u korak s ostvarenjem našeg cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu".

Do gostovanja u Beogradu još su dva tjedna, no tenzije polako rastu. Štimac je svjestan kakva će atmosfera dočekati 'vatrene' na stadionu Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam bilo lako igrati niti pred domaćom publikom, osim u Osijeku. U Beogradu barem znamo što nas čeka. Nećemo se obazirati na uvrede s tribina već se koncentrirati na utakmicu", dodao je.

Štimac se još jednom osvrnuo i na prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna u kojoj je naša reprezentacija teškom mukom slavila 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više puta sam to rekao, no vi me ne slušate. Prijateljske utakmice mi nisu bitne za nabijanje statistike, već kako bi isprobao kandidate. Ne mogu od Modrića, Mandžukića i ostalih naših zvijezda tražiti da se bacaju na glavu protiv Lihtenštajna."

Hrvatski izbornik je kratko prokomentirao i domaći poraz Dinama od bečke Austrije (0-2) u prvoj utakmici završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i mogućnost da se KrunoslavJurčić vrati u tabor reprezentacije nakon što je u Dinamu dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija nije korzo. Kruno je izabrao svoj put i nema mogućnosti za povratak u reprezentaciju. Što se tiče utakmice, Austrija nije imala pravu priliku do prvog gola. No, to je nogomet i puno je puta viđeno. Želio bih naglasiti kako me oduševila atmosfera i kulturno navijanje bez baklji i uvreda", zaključio je hrvatski strateg.

POPIS IGRAČA ZA UTAKMICE PROTIV SRBIJE I JUŽNE KOREJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Dario Krešić (Lokomotiv Moskva)

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnjipro)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Ognjen Vukojević (Dynamo), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter)

NAPADAČI: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Nikica Jelavić (Everton).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDPOZIV: Sammir (Dinamo), Josip Radošević (Napoli), Igor Bubnjić (Udinese), Mario Maloča (Hajduk)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo