NIKAD NIJE KASNO / S 87 godina ruši rekorde u skoku s motkom

Adolph Hoffman iz Teksasa pod stare se dane vratio sportu. Osim što igra softball, intenzivno se priprema za seniorsku olimpijadu, na kojoj je prošle godine pokupio sedam zlata.

26.5.2010.
16:34
VOYO logo

SAN ANTONIO - Amerikanac Adolph Hoffman (87) vjerojatno je jedan od najstarijih aktivnih sportaša na svijetu. Redovito igra u lokalnom softball klubu u San Antoniju (Teksas), ali se i priprema za teksašku seniorsku olimpijadu na kojoj sljedeće godine namjerava srušiti rekorde u niz atletskih disciplina.

Da to nisu tek njegove puste želje, svjedoči i činjenica da je na prošlogodišnjem natjecanju osvojio sedam od devet mogućih zlatnih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skačem s motkom, uvis i udalj, bacam disk, kuglu, koplje i kladivo. Trčim na 100 i 200 metara", nabraja Hoffman na koje sve medalje cilja.

Davnih dana, kada je išao u srednju školu, on i njegov brat su u Teksasu postavili državni rekord u skoku s motkom. U međuvremenu se dogodio II svjetski rat, nakon kojega se skrasio s obitelji, a želja za sportom vratila mu se kad je, kaže, navršio 80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učlanio se u softball klub za 75-godišnjake, jer ne postoji klub za starije. Istovremeno, dao se u intenzivno treniranje na jednom srednjoškolskom igralištu, gdje su ga školarci isprva gledali u čudu, ali sada je "jedan od njih". Problem mu ne predstavlja ni činjenica da mu je u srce ugrađena trostruka premosnica.

Trenutno je najviše zagrizao za skok s motkom. Želja mu je, kaže, oboriti državni rekord, koji trenutno stoji na oko dva i pol metra. On na treninzima bez većih problema preskoči 230 centimetara, a do natjecanja je ostalo skoro godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, broj na Hoffmanovom dresu je trenutno 87, a kako idu godine, tako ga mijenja za jedan "prema gore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo