TKO PRIJETI DINAMU? / Vrijede 40 milijuna više, a najveću opasnost predstavlja igrač od kojeg su nedavno drhtali i Vatreni

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

14.12.2020.
13:57
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak Dinamo doznao je suparnika u 16-ini finala Europske lige. Ples kuglica u Nyonu spojio ih je s ruskim Krasnodarom, koji je lani završio na trećem mjestu tamošnjeg prvenstva.

Glavne zvijezde momčadi su švedski napadač MarcusBerg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak TonnyVilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan momčadi je bjeloruski stoper AleksandarMartinovič, a Krasnodar se trenutačno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva sa 27 bodova, 11 manje od vodećeg Zenita.

Usporedbe radi, Krasnodar je ove sezone jednom igrao protiv moskovskog CSKA, od kojeg je Dinamo bio bolji u skupini, i susret je završio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuplji od Dinama

Riječ je o momčadi čija je vrijednost prema Transfermarktu 116 milijuna eura što je za 40 milijuna više od Dinama. Prema istom portalu najvrjedniji su im igrači Vilhena, Wanderson i vratar MatvejSafonov koji se procjenjuju na 11 milijuna eura. Dominik Livaković pak skuplji je od njih te se procjenjuje na 12 milijuna, a Bruno Petković na 11.

Modri će posebno morati pripaziti na njihovo najubojitijeg napadača Berga, strijelca osam pogodaka ove sezone. Berg je nedavno zabio na Maksimiru u porazu od Hrvatske u Ligi nacija, a igrao je i u pobjedi protiv Vatrenih u Stockholmu. Također opasanost će im predstavljati i ubojiti veznjak Cabella te lijevo krilo ViktorClaesson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno im na klupi sjedi 37-godišnji Murad Olegovič Musajev. Riječ je o stručnjaku koji je u klubu radi kao trener u omladinskom pogonu od 2005. te je 2017. na kormilu prve momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski sastav je plasman u 16-inu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelsea i Seville. U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza. To im je bio prvi put u povijesti da su nastupili u skupini Lige prvaka.

Klub je, inače, osnovan 2008. godine, a već 2011. je nastupio u elitnom razredu ruskog nogometa. Do sada su tri puta bili treći, a igrali su i jedno finale ruskog Kupa 2014. izgubivši od Rostova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Krasnodar je debitirao u europskim kupovima u srpnju 2014. godine u kvalifikacijama Europske lige.

U posljednjih šest godina najveći europski iskorak napravili su 2017. i 2019. probivši se do osmine finala EL. Prije tri godine ispali su od Celte Vigo, a 2019. od Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje utakmice Krasnodar igra na 200 milijuna eura vrijednom stadionu koji je otvoren 2016.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo