Europska liga / Rumunjska Astra šokirala Lyon na Gerlandu, Hrvati uspješni

Image
Foto: AP Images

Hrvatski nogometaši uglavnom su bili uspješni u prvim susretima playoffa Europske lige, Branimir Hrgota u gostujućoj je pobjedi Borussije nad Sarajevom dvaput zatresao mrežu, a veliko iznenađenje dogodilo se na Gerlandu, gdje je Lyon izgubio od rumunjskog doprvaka Astre 1-2.

22.8.2014.
7:30
AP Images
VOYO logo

Prve susrete playoffa Europske lige obilježila je iznenađujuća gostujuća pobjeda rumunjskog doprvaka Astre nad Lyonom. Domaćin je poveo preko Malbranquea u 25. minuti, no Rumunji se u 72. vraćaju preko Fatala. Šest minuta kasnije Rose je zaradio drugi žuti karton i ostavio Lyon s desetoricom na terenu, a Astra je to iskoristila i u 80. minuti Budescu je iz jedanaesterca postigao pobjednički pogodak.

Panathinaikos je na domaćem terenu ostvario uvjerljivu 4-1 pobjedu nad Mittylandom. Schildenfeld i Pranjić su igrali cijeli susret, dok je Petrić ušao u igru u 78. minuti. Gosti su poveli golom Lauridsena u 13. minuti, no 'Pao' je do konca poluvremena zabio tri pogotka, a sve je zabio Berg. Četvrti pogodak bio je autogol Lauridsena u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu je ostvarila i varšavska Legija, koja je zbog administrativne pogreške izbačena iz Lige prvaka. Poljski sastav u čijim je redovima cijeli susret kao kapetan odigrao hrvatski nogometaš Ivica Vrdoljak, je u Kazahstanu je pobijedila Aktobe 1-0. Pobjednički pogodak postigao je Slovak Ondrej Duda u 48. minuti.

Sjajnu večer imao je i potencijalni hrvatski reprezentativac, 21-godišnji napadač Borussije Mönchengladbach Branimir Hrgota koji je zabio dva pogotka u gostujućoj pobjedi protiv Sarajeva 3-2. Hrgota je rođen u Zenici, a u djetinjstvu je s obitelji preselio u Švedsku. Ima pravo nastupa za BiH, Švedsku i Hrvatsku, a čini se kako se odlučio upravo za 'kockaste'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apollon Limassol i Lokomotiv Moskva su odigrali 1-1, a Vedran Ćorluka je za goste odigrao cijeli susret. Lokomotiv je poveo u 39. minuti golom Kasajeva, a izjednačio je Abraham deset minuta prije kraja susreta.

Rostov našeg Stipe Pletikose i Hrvoja Milića je poražen na gostovanju kod Trabzonspora 0-2. Golove za turski sastav zabili su Medjani (37) i Oscar Cardozo (73). Pletikosa i Milić su odradili svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokeren je kod kuće pobijedio Hull City 1-0 golom Vanakena (58), a Nikica Jelavić je za goste igrao posljednjih 18 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike