PLASIRALE SE U ČETVRTFINALE / Rukometašice upotpunile sjajan dan hrvatskog sporta!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 4. kola skupine A na Olimpijskim igrama u Londonu ostvarila i treću pobjedu, sa 27-26 (12-12) je svladala Crnu Goru i tako osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini.

3.8.2012.
16:57
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Nakon startnog poraza od Brazila, naše rukometašice ostvarile su i treću uzastopnu pobjedu, a drugu protiv izrazito jakih protivnica. Dva dana nakon 30-28 slavlja protiv Ruskinja izabranice VladimiraCanjuge nadigrale su i Crnogorke sa 27-26.

Prvo su poluvrijeme obilježile oscilacije u igri obiju reprezentacija. Crna Gora je povela sa 5-3 u osmoj minuti, Hrvatska je uzvratila serijom 5-0 za svoje vodstvo 8-5 u 16. minuti, ali potom su odigrale loše s igračicom više i s nekoliko prekršaja u napadu dopustile Crnogorkama poravnanje. Na odmor se otišlo s rezultatom 12-12 iako su naše igračice promašile sva četiri sedmerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se nastavila izjednačena igra, a ključnim su se pokazali pogoci LidijeHorvat i AndrejePenezić kojima je naša reprezentacija tri minute prije kraja povela sa 26-24. Crnogorke su ipak imali priliku izjednačiti, ali 20 sekundi prije kraja pogriješile su u dodavanju u protunapadu, a do kraja dvoboja naše su igračice uspjele sačuvati loptu i minimalnu pobjedu.

Hrvatsku je predvodila AndreaPenezić s devet golova, dok su LidijaHorvat i MirandaTatari dodale po pet. BojanaPopović je sa 10 golova predvodila Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem, 5. kolu Hrvatska će u nedjelju igrati protiv Velike Britnije s početkom u 17.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo