NAGAZNA MINA / Znaju li Kauboji što ih čeka? Hrvatska lovi drugu fazu preko hit-momčadi Eura, imaju najboljeg strijelca turnira i PSG-ovu zvijezdu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Posljednju utakmicu drugog kruga hrvatska vrsta će imati 26. siječnja protiv Nizozemske u 18:00

19.1.2022.
11:13
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija doznala je i posljednja dva suparnika u drugom krugu Europskog prvenstva, bit će to reprezentacije Islanda i iznenađujuće Nizozemske. Island je u susretu posljednjeg kola B skupine pobijedio Mađarsku sa 31-30, dok je Nizozemska senzacionalno porazila Portugal s 32-31.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Nizozemska je pak druga nakon iznenađujućih slavlja protiv Mađarske i Portugala, te minimalnog poraza od Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore u 15:30, dva dana kasnije igrat će protiv Danske u 20:30, a 24. siječnja protiv Islanda u 15:30. Posljednju utakmicu drugog kruga hrvatska vrsta će imati 26. siječnja protiv Nizozemske u 18:00. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.

Image
VALJDA NE HODA TAKAV PO ULICI /

Zanimljivi prizori s utakmice Hrvatske i Srbije. Na tribinama snimljen naš navijač sa zastrašujućom maskom

Image
VALJDA NE HODA TAKAV PO ULICI /

Zanimljivi prizori s utakmice Hrvatske i Srbije. Na tribinama snimljen naš navijač sa zastrašujućom maskom

Opasni Nizozemci

Hrvatska će imati jako težak posao i vjerojatno će plasman u polufinale ovisiti o ostalim rezultatima, ali da bi uopće čekali rasplet druge faze uz nešto manje stresa, Hrvati moraju pobijediti vrlo opasne protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi čak i uoči ovog Eura već gotovo svi unaprijed upisali bodove protiv Nizozemaca, Oranje su dokazale da s njima nema šale i da mogu otežati baš svima na ovom natjecanju. Zanimljivo, Nizozemcima je ovo tek drugi Euro u povijesti, a prvi su izborili prije dvije godine.

Međutim, u međuvremenu su drastično napredovali i izrasli su u vrlo opasnu ekipu, koja je na putu do Eura izbacila Poljsku i bili u bodovnom egalu sa Slovenijom. U kvalifikacijama nisu izgubili niti jednu utakmicu u gostima i može se reći da su ekipa koja uživa igrati velike utakmice i koja se voli nadmetati s jačim suparnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipi imaju nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Svakako prvo valja istaknuti Kaya Smitsa koji je prvi strijelac turnira s 32 gola i ima efikasnost od čak 78 posto. Smits je njihov ključni igrač i već je jednom bio najbolji strijelac reprezentacije na Euru 2020. Za reprezentaciju igra i njegov brat Jorn Smits, a njihov je otac također igrao za nacionalnu vrstu od 1992. do 1998. godine.

Zamjena za Karabatića

Zatim, tu je Luc Steins prvi dodavač turnira s čak 694 dodavanja i preciznošću od gotovo sto posto. Steins ima zanimljivu priču. Prvo riječ je o najnižem igraču na turniru, visok je 172 centimetra, a drugo, čovjek je hit-igrač francuskog PSG-a i to je postao igrom slučaja. U PSG je stigao na posudbu kao zamjena za Nikolu Karabatića koji je dugo bio ozlijeđen, a na kraju je oduševio sve sjajnim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja istaknuti i njihova vratara Betta Ravensberga koji ima 29 obrana u tri utakmice, kao i činjenicu da ih od 2017. godine vodi islandski stručnjak Erlingur Richardson.

U svakom slučaju, Hrvatska je protiv Nizozemaca, ma koliko dobri i opasni bili, favorit, ali do sada su Oranje bile nagazna mina za brojne reprezentacije i svakako treba biti na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo