IPAK NIJE IŠLO / Oslabljene Kraljice šoka hrabro se borile, ali na kraju pale: Japanke prenose u Alicante dva boda, mi smo u problemu

Image

Japanke su ipak bile prejake. Kraljice šoka, oslabljene na vanjskim pozicijama, ipak su pale 7 minuta prije kraja susreta. Nemoguća misija za Hrvatsku u lovu na četvrtfinale turnira

6.12.2021.
22:03
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene

Skupina G - Castellón de la Plana:

HRVATSKA - Japan 26-28
Brazil - Paragvaj 33-19

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POREDAK:

BRAZIL 6 bodova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JAPAN 4

HRVATSKA 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PARAGVAJ 0

HRVATSKA - JAPAN 26-28

CASTELLON – Gradska dvorana. Gledatelja 500. Sutkinje: Alpaidze i Berezkina (Rusija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEDMERCI: Hrvatska 4(3), Japan 9(6).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 min, Japan 12 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGRAČICA UTAKMICE: Kaho Nakayama.

HRVATSKA: Bešen (0+1), Kapitanović, Pijević (6); P. Posavec 3, S. Posavec 3, Kalaus 6(3), Ježić 4, Burić, Šimara, Debelić 4, Turk 5, Mamić, Blažević 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

JAPAN: Kametani (8+1), Baba; Nagata 1, Fujita, Gray, Ohyama 1(1), Aizawa 3, Matsumoto, Iwabuchi, Kondo 2, Nakayama 9(4), Yamamoto, Kitihara 4, Sahara 2, Hattori 6(1), Yoshidome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZBORNIK: Shigeo Kusomoto.

Hrvatske rukometašice poražene su u ponedjeljak navečer u zadnjem kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Castellonu od Japana s 26-28 (14-14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO NE IZGLEDA DOBRO /

'Nemoguća misija' za Kraljice šoka: Evo s kim igraju u drugom krugu, za prolazak u četvrtfinale im treba pravo čudo

Image
OVO NE IZGLEDA DOBRO /

'Nemoguća misija' za Kraljice šoka: Evo s kim igraju u drugom krugu, za prolazak u četvrtfinale im treba pravo čudo

Bez rotacije na bekovima

Hrvatska je u ovom dvoboju bila bez Dore Krsnik, Ćamile Mićijević i Ivane Dežić, koje su ranije danas bile pozitivne na koronavirus. Bez mogućnosti rotacije na vanjskim pozicijama, hrvatske rukometašice su poražene od Japana i u drugi krug neće prenijeti ni boda. To znači da hrvatska ženska rukometna reprezentacija treba čudo, ako misli izboriti četvrtfinale turnira. Nemoguća misija, priznao je to i sam izbornik Nenad Šoštarić u razgovoru za RTL nakon utakmice, govorio kao da su nade u osam najboljih gotove, da ih nema...

Dan iz noćne more

Inače, izbornik je u Španjolsku na turnir poveo samo šest vanjskih rukometašica. Uz sve to, tek oko 19 sati doznala je naša delegacija iz HRS-a rezultate testova na COVID-19. Bio je to dan iz noćne more, priznali su iz reprezentacije Hrvatske to i sami...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranice Nenada Šoštarića su sa tek deset igračica u polju, uz tri vratarke, vodile su veliku borbu s upornim, neugodnim i brzim Japankama, vodile 50-tak minuta dvoboja, ali su ostale bez snage u završnici. Hrvatska nije zabila gol čak sedam minuta prije kraja, pa je od vodstva 23-20 u 46. minuti došla u zaostatak od 24-26. U samoj završnici su uslijedile pogreške i poraz je bio neminovan.

Larissa Kalaus zabila 6 golova

Kod Hrvatske je Larissa Kalaus dala šest golova, a Ana Turk pet, dok je Japanke predvodila Nakayama s 9 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju skupine Brazil je slavio protiv Paragvaja s 33-19. U drugi krug Brazil prenosi 4 boda, Japan 2, a Hrvatska nijedan bod.

U drugom krugu u Alicanteu Hrvatska će igrati sa Španjolskom(4), Argentinom (2) i Austrijom (0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Gotovo je. Hrvatice su izgubile.

59' - Velika serija Japanki. Zabili smo dva gola u posljednjih 10 minuta. Naše nade u drugom krugu će biti teorija. Tj, šanse, ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Kopne naše nade, teško ćemo dva boda prenijeti u Alicante. Pali smo energetski. Nemamo mogućnost rotiranja na bekovima zbog situacije.

56' - Nenad Šoštarić zove time-out. Malo manje od 4 minute prije kraja, u problemima smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Japanke vode, što se sad događa? Stala je naša ekipa, Larissa Kalaus vuče ali sad griješi. Ostali smo bez ideje i snage, koncetracije u ključnim trenucima.

50' - Larissa Kalaus zabila je svoj 6 gol, kako cura igra!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - 3-0 serija Japanki, stali smo kad smo imale igračicu više. Nije dobro. Time-out zove Nenad Šoštarić.

47' - Larissa Kalaus zabila je pet golova uz pet asistencija dosad. Ona je prvo ime u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - 22-19, evo +3 za Hrvatice. Dora Kalaus, sestra Larisse Kalaus.

43' - Sestre Posavec imaju svaka po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Ana Debelić prekida seriju Japanki. Imali smo napad na +12, ali nismo uspjeli na +3 razlike u toj prilici. Šteta, Japanke su ozbiljna ekipa.

36' - Ana Turk postiže svoj 4. gol večeras za 19-17, +2 naše ekipe. Idemo djevojke!

35' - Kalaus ponovno zabija za 18-16 Hrvatske.

34' - Japanke su zabile. Kitahara zabija za 17:16.

32' - Dora Kalaus je zabila golčinu. Vrlo aktivna u oba smjera, golemi teret mora danas iznijeti.

31' - Počeo je nastavak. Valentina Blažević zabina za 15-14 Hrvatske. Njen tek prvi gol večeras.

30' - Gotov je prvi dio. Držimo se hrabro, u problemima smo na vanjskim pozicijama, ali cure igraju dobro u obrani i bore se hrabro. Vidi se koliko su pod dojmom zbog situacije koja ih je pogodila, ali daju sve od sebe. Nadamo se pobjedi.

30' - Japan zabija za izjednačenje i s 14:14 se ide na odmor.

29' - Katarina Ježić zabija za 4-4. Ona je prvi strijelac Hrvatske.

29' - Kapitanović nije uspjela skinuti sedmerca, imamo napad za novo vodstvo. 13-13.

26' - Kalaus je uz Pijević prvo ime Hrvatske za sad.

24' - Serijom 3-0 dolazimo do vodstva 11-10.

23' - Tea brani, Kalaus zabija. Treća obrana Pijević.

22' - Katarina Ježić s dva gola postavlja rezultat za 10-10.

20' - Brani Pijević, a onda je Ježić s crte zabila za -1 (9-10).

19' - Nakon petominutnog prekida zbog administrativne pogreške kod izmjene Japanki, nastavlja se utakmica. Imamo sad dvije igračice više.

18' - Japanke vode 10-8, ali sad smo kompletni. Djevojke su kompletne.

17' - Stela Posavec se trudi s loptom, muči bore rečeno jer su Japanke pokretne, a naše cure imaju igračicu manje.

15' - Dvije minute isključenja za naše cure.

11' - Vezale su naše cure dva gola, to je plod obrane. To je to, tako se mora igrati! Obrana je uvijek bila hrvatski forte.

10' - Prvi put Japanke imaju +2. Nije dobro.

6' - Japanke su zabile za vodstvo 3-2, ali odmah Stela Posavec uzvraća za 3-3.

5' - Ana Turk je zabila za 2-1. Inače, ona je protiv Paragvaja bila najbolja naša igračica.

4' - Ajmooo Teaaa, poludi Pijević! Prva obrana vratarke Hrvatske i to je jako dobro, da otvori dobro utakmicu.

3' - 1-1, Japanke su zabile iz sedmerca.

2' - Prvi posjed Hrvatske i odmah gol. Vodimo 1-0.

1' - Počela je utakmica, prvi je napad za Japanke. Sretno Kraljice šoka!

20.27 - Na redu je himna Japana.

20.26 - Na redu su himne. Prva je Lijepa naša. Ustanite dame i gospodo.

20.23 - Utakmica se bliži.

20.12 - Tomislav Kukin, liječnik reprezentacije, je kazao: "Iznenadio nas je jutarnji brzi test kod dvije igračice. One su ostale pozitivne, a treća je djelomično bila pozitivna. Nadam se da se njihova klinička slika neće pogoršati. Za Doru Krsnik možda i postoji šansa, za ove dvije, vidjet ćemo. One ostaju ovdje. Faktor prevage bi mogao biti da su sve cijepljenje. To je bio šok za sve, ali kao da je donijelo neku pozitivnu motivaciju curama. Teško je kazati postoji li mogućnost širenja".

20.09 - Hrvatska će igrati bez tri beka. To je problem: "U sat vremena smo sve morali mijenjati, postava će biti izmijenjena", kazala je za kameru RTL-a trenerica reprezentacije Snježana Petika.

19.40 - Stigla još jedna loša vijest. Iz Saveza su objavili da nakon Ćamile Mičijević i Ivane Dežić, odnosno ponovljenog detaljnog uvida u rezultate PCR testiranja, još jedna hrvatska reprezentativka pozitivna je na Covid - 19. Riječ je o Dori Krsnik koja također ostaje u izolaciji u Castellonu.

19.20 Iz Hrvatskog rukometnog saveza sat vremena prije utakmice s Japanom objavili su da su  Ćamila Mičijević i Ivana Dežić bile pozitivne na testiranju na koronavirus i izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u), pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, 7. prosinca.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 (prijenos na RTL-u) igra svoju treću utakmicu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj. Protivnik našim Kraljicama šoka u gradu Castellon de le Plana bit će ekipa Japana.

Trenutno su izabranice Nenada Šoštarića na skoru od jedne pobjede i jednog poraza. U skupini G, naime, dalje idu prve tri reprezentacije koje potom ulaze u novu grupu. Dakle, naše djevojke moraju biti među tri najbolje u skupini da bi prošle dalje. Trenutno su druge, iza Brazilkinja.

U nedjelju navečer, prije večernjeg treninga, iz Španjolske nam se javila Tea Pijević, inače vratarka Alba Fehérvár KC-a.

"Protiv Paragvajki smo se vratile na stare staze pobjeda. Bila je to za nas prva pobjeda na SP-u nakon deset godina. Očekivale smo laganiju utakmicu. Na početku smo imale malih problemčića, ali nakon toga je krenulo i išlo sve svojim slijedom. Na kraju smo uzele uvjerljivu pobjedu. Bio je to za nas povratak samopouzdanja", rekla nam je Tea Pijević na početku intervjua.

Cijeli razgovor s Teom Pijević možete pročitati OVDJE.

Neugodne Japanke

Japan je vrlo neugodna ekipa koja je Brazil dobila prvo poluvrijeme 15:12, a pala je tek u nastavku, zahvaljujući boljoj klupi Brazila.

Hrvatska je s tom reprezentacijom igrala samo jedanput na svjetskim prvenstvima, i to 2005. godine u Rusiji. I silno se namučila da dođe do minimalne pobjede 31:30. S deset pogodaka naša najbolja igračica bila je Dijana (Golubić) Jovetić. Sedam pogodaka dala je Miranada (Tatari) Šimunović.

Ključna igračica Japana u Španjolskoj je Natsuki Aizawa. S deset pogodaka u dva susreta ona je njihov prvi strijelac. Inače je najmlađa članica ekipe sa samo 22 godine. Organizator igre. Članica je kluba Honkkoku bank koji ima ukupno šest igračica u ovoj reprezentaciji, pa se na neki način može govoriti o klubu/reprezentaciji. Japan ima i dva odlična krila. Desno je Hatori Saki koja je postigla devet pogodaka. I to bez promašaja. Lijevo je pak Yuko Yoshidome s realizacijom 9 od 15. Nije loša ni desna vanjska Kaho Nakayama, ali je dosta veliki potrošač lopti pa bi je bilo dobro navući na takvu igru.

Utakmicu Hrvatske i Japana možete pratiti od 20:00 na programu RTL 2, Sama utakmica počinje u 20:30, ali prije nje od 20:00 ide emisija. Tekstualni prijenos utakmice moći ćete pratiti na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo