PRESICA U KUTIJI ŠIBICA / Zagreb predstavio novog trenera Nenada Šoštarića: 'Poziv je bio iznenađenje, nisam ga očekivao'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Šoštarić je praktički cijelu trenersku karijeru proveo u ženskom rukometu

17.10.2023.
13:54
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Poziv u Zagreb je bio iznenađenje, nisam ga očekivao, kazao je novi trener hrvatskog rukometnog prvaka Zagreba Nenad Šoštarić prilikom predstavljanja u Trofejnoj sobi Kutije šibica.

Image
ODLIČNA PREDSTAVA /

Kraljice šoka dominantne protiv Zmajica u Šoštarićevom oproštaju

Image
ODLIČNA PREDSTAVA /

Kraljice šoka dominantne protiv Zmajica u Šoštarićevom oproštaju

Nakon što je praktički cijelu trenersku karijeru proveo u ženskom rukometu, Šoštarić će karijeru nastaviti na klupi rukometaša Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

"Šoka" je dijete Zagreba i bivši igrač ovog kluba. Bio je trener zagrebačkih klubova Šparte i Lokomotive, Karbona iz Zaprešića, Sesveta... Bio je izbornik mlađih dobnih skupina reprezentacije Hrvatske, ali i seniorske reprezentacije s kojom je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kraće vrijeme radio je i u muškom rukometu. Njegovi angažmani u Emiratima bili su vezani za muški klub Al Jazira, a bio je i izbornik muške reprezentacije Jordana.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2016. je vodio rukometašice Lokomotive, a godinu kasnije je preuzeo i žensku reprezentaciju od koje se oprostio prije tri dana u Cazinu pobjedom protiv BiH.

"Nakon povratka iz Emirata 2016. radio sam u Lokomotivi i ženskoj reprezentaciji. Odradili smo lijepe stvari i svima se zahvaljujem koji su me pratili na tom putu. Ostavili smo dobar trag," kazao je u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poziv Zagreba je bio iznenađenje, nisam ga očekivao. Ovo je iskorak, ali i zatvaranje životnog kruga. To je klub u kojem sam počeo igrati, kojem sam proveo praktički cijelu igračku karijeru. Raditi ovdje je izuzetan izazov i odgovornost. Ulazim otvorenog srca, s velikom željom da ostvarimo dobar rezultat. Ovo je velika čast, ja nisam samoreklamer, drago mi je da su prepoznali ono što radim, sada je na meni da to prenesem na igrače," dodao je.

Komentirao je i svoju odluku da nakon niza godina provedenog u ženskom rukometu, preuzme jednu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvuči kao floskula, ali rukomet je rukomet. Kod nas je normalno kada ideš iz muškog u ženski rukomet, ali nije kada je obrnuto. Bitno je da svatko od nas radi svoj posao najbolje što može. Moja filozofija je da trener stvara igrače, ali i igrači stvaraju trenere. Nije to jednosmjerna utakmica."

Šoštarić dolazi u momčad koja je u usponu. Nakon što je Slavko Goluža smijenjen, momčad je privremeno vodio Andrija Nikolić osvojivši tri boda u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam završiti ciklus s curama, hvala klub zbog toga. Sretan sam što su igrali tri utakmice dobro, sada su sebi i svima pokazali da znaju i da imaju kvalitetu i da mogu igrati dobro. Neće biti nikakvih drastičnih promjena. Nešto ćemo malo mijenjati u kompoziciji treninga. Dobre stvari se ne mijenjaju. Dečki su odradili odličan posao, motivirani su, sada je samo bitno da to držimo i dižemo prema gore."

Prvi izazov ga očekuje u četvrtak, kada u Arenu dolazi makedonski prvak Eurofarm Pelister.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledao sam nekoliko njihovih utakmica. Mi smo u specifičnoj situaciji. Ovo je utakmica u kojoj smo favoriti. Ja sam rođen u ovom gradu i znam da prizna samo pobjednike, ali i one koje se bore do zadnje sekunde."

Otkrio je i kako bi želio da Zagreb u budućnosti igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo zabiti više golova iz kontre i polukontre, više lakih golova. To će biti moj cilj u budućnosti da budemo ekipa koja osim što znamo igrati na 6 na 6, želim da možemo trčati u oba smjera, da se maksimalno brzo vraćamo u obranu. Da možemo iskoristiti svoje potencijale."

Sportski direktor Damir Bičanić je naglasio kako Šoštarića ne treba previše predstavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o iznimnom stručnjaku s više od 30 godina trenerske karijere, puno uspjeha i trofeja," naglasio je Bićanić.

Ruski rukometaš Timur Dibirov je dodao kako se raduje novom izazovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da ćemo nešto novo naučiti. To će za nas biti samo dodatna energija," kazao je Dibirov koji je prije dolaska u Zagreb devet godina igrao u Makedoniji za Vardar. Osvrbo se i na idućeg suparnika.

"Nije lako debitantu krenuti u Ligi prvaka, no u zadnja dva kola igraju daleko bolje, izgledaju kako momčad. Mi smo u dobroj formi, ali znamo da neće biti lako. Zadnje odlične igre moramo potvrditi, mora se znati tko je gazda u našoj dvorani i u Zagrebu. Svaku utakmicu idemo na pobjedu uz svo poštovanje i respekt. Jako smo motivirani da vratimo Zagreb tamo gdje pripada. Sigurno će biti dodatan pritisak. Nije isto kada si favorit i moraš, ili kada se ne očekuje previše. Međutim, mislim da smo spremni za taj ispit," poručio je Dibirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo