SVE SU ZAKOMPLICIRALI / Zagreb poražen od najgore momčadi skupine, no još uvijek može osigurati osminu finala LP

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Timur Dibirov s 10 i Luka Lovre Klarica sa šest golova bili su najefikasniji kod PPD Zagreba, dok je Pedro Veita Valdes postigao šest golova za Porto

27.2.2023.
8:29
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba propustili su osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka kolo prije kraja natjecanja po skupinama izgubivši na gostovanju kod posljednjeg Porta s 26-28 u odgođenom dvoboju 12. kola.

Image
NIJE SVE IŠLO PO PLANU /

Plinari su umornih i razočaranih lica vratili u Zagreb: 'Trebat će im vremena da dođu sebi'

Image
NIJE SVE IŠLO PO PLANU /

Plinari su umornih i razočaranih lica vratili u Zagreb: 'Trebat će im vremena da dođu sebi'

Timur Dibirov s 10 i Luka Lovre Klarica sa šest golova bili su najefikasniji kod PPD Zagreba, dok je Pedro Veita Valdes postigao šest golova za Porto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači hrvatskog prvaka trebali su gostovati u Portu prije 10 dana, ali taj je dvoboj odgođen zbog tehničkih problema na aerodromu u Frankfurtu tijekom njihova puta prema Portugalu, pa je EHF pronašao zamjenski termin između pretposljednjeg i posljednjeg kola.

Uoči ovog dvoboja PPD Zagreb je kao šesti u skupini A imao osam bodova, jedan više od sedme Wisle iz Plocka te mu je bio potreban samo bod kako bi postao nedostižan poljskom sastavu uoči posljednjeg kola jer je bolji u međusobnim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar početak

Dvoboj je i krenuo u dobrom smjeru, Zagreb je sredinom prvog poluvremena imao prednost od 7-3, no potom je zaredao s greškama u napadu, razbranio se i domaći vratar Mitrevski, dok u obrani nije više mogao zaustaviti gotovo ništa.

Porto je prvo poluvrijeme okončao s četiri uzastopna pogotka i stigao do svog prvog vodstva na utakmici od 12-11 na odmoru. U drugom poluvremenu Porto je sustavno povećavao svoju prednost sve do 24-20 u 52. minuti. Uslijedio je završni udar Zagreba koji je golom Kavčiča poravnao na 25-25 dvije minute prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, tada je Alves postigao gol za Porto s krila, Srna u sljedećem napadu Zagreba nije bio precizan, a onda je Alvarez u protunapadu pogodio za 27-25. Dibirov je smanjio na 27-26 20-ak sekundi prije kraja, ali riskantna obrana u završnim sekundama nije donijela rezultat, štoviše Alves je ostao sam na šest metara i pogodio za konačnih 28-26.

PPD Zagreb je tako ostao šesti s osam bodova, Wisla Plock je sedma sa sedam, a Porto osmi s pet bodova. U posljednjem kolu u srijedu Zagreb će gostovati kod danskog Gudmea, koji se nalazi na četvrtom mjestu skupine s 13 bodova, koliko ima i pet Dinamo iz Bukurešta, dok će Wisla gostovati kod Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu skupine Paris SG s 22 boda, slijede Magdeburg i Veszprem s po 18.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo