težak poraz / Zagreb odigrao najgoru utakmicu sezone, Vardar već u Areni osigurao četvrtfinale

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski prvak doživio je težak poraz na domaćem terenu od makedonskog i praktički se oprostio od Lige prvaka

23.3.2019.
21:59
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U utakmici sezone Zagreb je odigrao najgore ove sezone. Vardar se prošetao Arenom, koja se najavljivala da će biti i punija, i, makar se još ima odigrati uzvrat u Skoplju, već osigurao četvrtfinale jer nakon prvih 60 minuta, nažalost, onih drugih bit će samo formalnost.

Milosavljev radio razliku

Šteta, ali realnost kaže da je Vardar i dalje teška kategorija za Zagreb, pogotovo jer se kompletirao u najgore vrijeme iz kuta hrvatskog prvaka. Nije u Arenu stigao tek Gorbok kojeg ionako nema cijelu sezonu, ali osjetilo se koliko im je nedostajao Moraes makar je on ušao tek kasnije, baš kada je Vardar i krenuo lomiti zagrebaše. Slučajno nije jer nije ga ni slučajno odveo Veszprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotad nije bilo puno bolje, gostujući obrambeni blok s Krištopansom i Karalašem, a iza Milosavljevim koji je poskidao previše onoga čega nije trebao, bio je pretežak izazov za Zagreb koji je u početku radio jednu izmjenu Jotić - Hrstić. S Jotićem to napadački nije izgledalo dobro, tek je malo hitrosti unio Mrakovčić i to je bilo to otprilike. Slabo jednom riječju.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Gostujući vratar Milosavljev poskidao je zagrebašima mnoštvo zicera/Jurica Galoic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo je Zagrebu sedam minuta da zabije prvi, samo je Krištopans za goste dotad već tri, a nisu pomogli ni  naši stari prijatelji Nijemci koji su u deset minuta triput isključili zagrebaše. Gosti su samo uzimali što se nudilo, pa se Borozan nije morao ni dizati s klupe jer je Dissingeru išlo sasvim dobro, kao i Skubeu koji je igrao više od Karačića, a Dibirov se valjda nakrao najviše lopti u životu.

Ristanović držao 

Možda je Tamše trebao probati ranije s Vlahom koji je tek što je zabio, dobio dvije minute i nije ga mogao probiti ni znoj jer je stiglo poluvrijeme, a Vardar se digao ni na malo ugodnih 14:6. Arenom je počela pjesma makedonskih navijača. Još je i Mandić zaboravio pogledati na semafor, pa sedmi Zagrebov gol nije vrijedio. Šest za 30 minuta bio je mali užas na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logika bi rekla da je jedina dobra vijest da u drugom dijelu gore valjda nije moglo, ali jest makar je Ristanović držao domaću publiku i Bijele lavove našpanane koliko se to moglo te, bitnije, svoje suigrače da ne potonu do kraja jer se zaostatak nije topio kao što se vrijeme do kraja utakmice. Štoviše, u 52. Makedonci dižu na 26:15, Vekić se hoće tući s Dissingerom, a Arena se kreće prazniti, posljednji put ove sezone... Večer kakvu nismo očekivali.

EHF Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb - Vardar 18:27 (6:14)

PPD Zagreb: Ristanović (7 obrana), Kastelic (2 obrane); Mrakovčić 3, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 1, Potočnik, Jotić, Ravnić, Mandić 5, Hrstić 1, Bičanić, Vlah 2, Vekić, Potočnik 2, Božić Pavletić 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar: Ghedbane, Milosavljev (13 obrana); Stoilov, Popovski, Krištopans 5, Moraes 4, Dissinger 3, Karačić 5, Skube 1, Kalaraš 1, Čupić 3, Dibirov 2, Šiškarjev 1, Borozan, Vojvodić, Kiseljev

Sedmerci: PPD Zagreb 4/5, Vardar 3/4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenja: PPD Zagreb 10 minuta, Vardar 2 minute

Crveni karton: Vekić 52'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo