'Za nas se svijet srušio 28. travnja'

Supruga preminulog rukometaša Iztoka Puca, Jasenka, progovorila je o tome kako su saznali za njegovu bolest, te kako je bilo živjeti nakon takvog saznanja.

25.10.2011.
8:57
VOYO logo

"Iztok se u siječnju ove godine počeo žaliti kako nema apetita, što je bilo vrlo čudno za njega. Kako je volio kuhati, mislili smo da se zasitio hrane. U sljedećim mjesecima počeo je gubiti na težini, a u travnju se počeo žaliti na bolove u leđima i rebru", rekla za Jasenka Puc u razgovoru za 24ur.

Nisu pomišljali na najgore, nego su mislili da je uzrok tome loše spavanje. Iztok je dva tjedna pio tablete protiv bolova, ali problemi nisu nestali. Liječnik nije ništa htio prepustiti slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rendgen nije dao nikakve rezultate, ali liječnik nije ništa htio prepustiti slučaju pa ga je poslao CT glave. To je bilo 28. travnja. Istu večer mi je liječnik poslao poruku da je situacija jako loša i da mu se sljedeće jutro javimo. Dočekala nas je katastrofalna dijagnoza – metastaze na jetrima, plućima i kostima", kazala je supruga legendarnog rukometaša.

Liječnici su ih obavijestili da ne postoji lijek protiv te bolesti te da Iztok ima još najviše godinu dana života. Krenuo je na kemoterapije, ali one nisu dale rezultata. Metastaze su se proširile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli smo se orijentirati samo na alternativnu medicinu, ali to je samo Iztoku stvaralo mnoge probleme", dodala je Jasenka Puc.

U liječenju su htjeli pomoći mnogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iztok je bio društvena osoba i imao je puno prijatelja. Osim toga, bio je iznimno dobroćudan, spreman pomoći bez obzira na status, podrijetlo, vjeru ili osobu. Mislim da se to sada vratilo na najbolji mogući način. Nažalost, u tužnim okolnostima", zaključila je supruga tragično preminulog rukometaša.

Vezani članci:

arti-201110201061006 arti-201110200497006 arti-201110200864006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo