VLADO ŠOLA PRED JAPAN IZRAZIO ZABRINUTOST ZA KAUBOJE: / 'Samo da ne bude lako ćemo...'

Image

Legendarni vratar Hrvatske objasnio je zašto se Japance ne smije shvatiti olako

13.1.2019.
11:52
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u Münchenu protiv Japana igra susret 2. kola SP-a. Kauboji u susret ulaze nakon sjajne pobjede nad Islandom u 1. kolu, ali i kao favorit protiv reprezentacije koju je u 1. kolu Makedonija razbila i koju je Hrvatska pobijedila u sva tri dosadašnja susreta.

"Najveća zamka u toj utakmici je ako mislimo da ćemo je lako dobiti. Japan je jako zahtjevna ekipa koja je to pokazala protiv Makedonije. Oni igraju 'run and gun' rukomet, brzi centar, tranzicija... Treba uložiti jako puno energije da bi se dobilo takvu momčad. Svoje igračke nedostatke nadomještaju brzinom", rekao je za RTL legendarni hrvatski golman Vlado Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban fokus na obranu

"U toj brzini događaju se tehničke pogreške kakvih su previše radili protiv Makedonije. U ključnim trenucima te utakmice, kad su mogli doći u neizvjesnu borbu, izgubili su tri lopte u polukontri i sami sebe doveli u situaciju da izgube utakmicu. A bili su jako blizu", dodao je Šola.

Hrvatska je protiv Islanda u napadu izgledala vrlo dobro, ali je isto tako bilo dosta problema s igrom u obrani. Nekoliko puta se dogodio pad u igri koji su Islanđani kažnjavali, a to bi se danas trebalo izbjeći ako se želi rutinski odraditi susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo igrati jaču i čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt. Moramo više raditi na destrukciji napada i zaustavljanju protoka lopte. Napad je jako dobar, ali i tu ima sitnih neuigranosti. Kako turnir bude odmicao, vjerujem da će vanjski igrači proraditi", zaključio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo