ŽESTOKO PRIOPĆENJE / Vlado Šola na udaru: 'Nema autoritet ni karakter, neću igrati dok je on izbornik'

Image
Foto: Profimedia

"Žao mi je zbog vjernih i najboljih navijača, proživjeli smo lijepe trenutke zajedno, predstavljajući našu zemlju..."

7.3.2024.
9:38
Profimedia
VOYO logo

Skandalozna situacija potresa crnogorski rukomet, a u glavnoj ulozi i na udaru pojedinih igrača našla se legenda hrvatskog rukometa, Vlado Šola, izbornik susjedne države.

Image
NISU IMALI SREĆE /

Vlado Šola nakon ispadanja sa EP-a: 'Ovo će nas boljeti do kraja života'

Image
NISU IMALI SREĆE /

Vlado Šola nakon ispadanja sa EP-a: 'Ovo će nas boljeti do kraja života'

Bivši golman "Kauboja" objavio je popis igrača za prijateljske susrete protiv Gruzije u Podgorici. To će biti posljednje okupljanje reprezentacije prije svibnja, kada će Crnogorci igrati protiv Belgije ili Italije u doigravanju za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su prve prenijele Vijesti.me, Miloš Božović i Božo Anđelić ne žele igrati za reprezentaciju dok je izbornik Vlado Šola. Žestokim priopćenjem oglasio se Anđelić, koji na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nije imao veliku minutažu:

"U Crnoj Gori oni koji daju najviše državi, a ništa ne traže i ne dobijaju, stalno se trebaju dokazivati ​​drugima koji od nje samo uzimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema autoritet i karakter'

Imam obavezu upoznati crnogorsku javnost sa sljedećim činjenicama: izborniku reprezentacije rekao sam da ubuduće neću igrati za reprezentaciju Crne Gore dok je on na toj poziciji. Rekao sam da ne želim surađivati ​​s osobom koja nema autoritet i karakter da bude na takvoj poziciji. Rekao sam to, ne da odustanem od Crne Gore, već naprotiv da napravim jedini pritisak koji mogu kao igrač da se situacija u muškom rukometu promijeni nabolje.

I umjesto da to bude alarm za čelnike Rukometnog saveza Crne Gore, oni šute bez ikakve reakcije i poduzimanja potrebnih mjera. Naravno da ne mogu nastaviti suradnju s izbornikom koji se previše ne miješa u svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim igračima je poznato da je ne tako rijetko izbornik taktiku momčadi i osmišljavanje pojedinih akcija prepuštao igračima. To dovoljno govori o neautoritetu i pojavi koja je nažalost prisutna samo u našoj reprezentaciji.

Rukometni savez Crne Gore probleme s kojima se suočavaju igrači zadnjih desetak godina guraju pod tepih zbog tobožnjeg mira u kući, sportske stvari ih ne zanimaju, a u biti sve to rade. Zaštititi fotelje i svoje stečene pozicije, visoke plaće, dnevnice, korištenje auta i sve druge beneficije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučan je osjećaj kada se oni koji su htjeli uzeti dnevnicu, plaću od sindikata, honorar, moraju dokazivati ​​nekome tko nije uzeo ništa, niti jedan cent za nešto što je smatrao svojom dužnošću, što je sportska borba u dresu sa državnim grbom. Nažalost, u posljednjih desetak godina problemi u crnogorskom rukometu su se gomilali i kulminirali. Umjesto da savez rješava probleme koji se kompliciraju, pokušava se stvoriti dojam da su za takvo stanje krivi igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko iz rukovodstva saveza nikada nije priznao odgovornost za stanje u muškom rukometu, iako su prethodni i sadašnji saziv rukovodstva u posljednjih deset godina činili sve da unište muški rukomet u Crnoj Gori.

Zato postavljam pitanje jesu li igrači krivi što su dva najtalentiranija igrača u zadnjih pet godina Latković i Vujović odlučili igrati za Sloveniju, pitaju li se u čemu je problem s Lipovinom i Simovićem, a sada konačno s Božovićem i sa mnom? Jednostavno, nitko iz saveza nema sluha za takve događaje, to ih ne zanima, njihov primarni cilj je prije svega mogućnost stjecanja privilegija i beneficija. Izbornik bi se o tim pitanjima trebao pozabaviti s čelnicima saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, uvijek ista priča, samo su se uloge promijenile. Nakon utakmice s Islandom na Europskom prvenstvu savez je bio u potrazi za novim izbornikom, a ta je aktivnost prestala nakon pobjede protiv reprezentacije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mi je zbog vjernih i najboljih navijača, proživjeli smo lijepe trenutke zajedno, predstavljajući našu zemlju. Ostaje gorak dojam da ova generacija, koja je imala neospornu kvalitetu i veliki potencijal, nije ostvarila značajnije sportske rezultate."

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo