'NE PAMTIM OVO' / Veselin Vujović za Net.hr: 'Ne može svatko razbiti doprvaka Europe 10 razlike, nevjerojatno'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Veselin Vujović prokomentirao nam je jučerašnji ludi treći dan Europskog rukometnog prvenstva

13.1.2024.
6:57
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Veselin Vujović, poznati rukometni trener, proslavljeni bivši rukometaš, nalazi se u Munchenu.

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

Popularni Vujo prati u toj bavarskoj prijestolnici skupinu C u kojoj su smješteni njegova Crna Gora, Island, Mađarska i Srbija. Jučer je gledao utakmice Islanda i Srbije (27-27), te Mađarske i Crne Gore (26-24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednje spomenute utakmice, Vujović nam se javio kako bi nam prokomentirao uzbudljiv dan na EP-u u kojem su naši rukometaši deklasirali viceprvake Španjolce, zamrznuvši ih u Mannheimu na -10. Na kraju je bilo 39-29 za Hrvatsku.

"Oduševljen sam onim što su kreirali hrvatski rukometaši protiv jedne Španjolske. Ne može svatko razbiti viceprvake Europe s 10 razlike. Hrvatska je jednom nogom u sljedećem krugu. Jer, Austrija s kojom igrate u nedjelju i Rumunjska koja je posljednja utakmica za vas u skupini B nisu suparnici od kojih bi Hrvatska treba strepiti. E sad, samo da igrači ne polete. Čvrsto, s obje noge, trebaju momci stajati na zemlji. Nastaviti ovako kako su počeli", kazao nam je Veselin Vujović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati da je Gonzalo Perez de Vargas Moreno imao samo jednu obranu, ne mogu vjerovati da Hernandez Ferrer, prema službenoj statistici EHF-a, nije imao niti jednu obranu."

Mi smo izbrojali dvije Španjolske, rekli smo mu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma nebitno. Ja ovakvo što ne pamtim nikad, da su Španjolci imali samo dvije obrane, jednu-dvije, nebitno, premalo i strašno raritetno, šokantno... Gonzalo Perez de Vargas Moreno jedan je od najboljih golmana u Europi. Ne pamtim ovakvo što, dobro bi morao razmisliti. To je stvarno nevjerojatno. Čestitke Hrvatskoj, čestitke svim ljudima koji navijaju za Hrvatsku, čestitke svim mojim Hrvatima. Veselite se, zaslužili ste".

Prokomentirao nam je i ono što je gledao uživo u Munchenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče ove moje dvije utakmice, one su bile izuzetno zanimljive. Srbija je ispustila pobjedu protiv Islanda u jednoj triler završnici. Crna Gora je imala nevjerojatnu šansu. Mađari su im se čitavo vrijeme nudili, kao na pladnju su se davali, te je na kraju završilo +2 za Mađare. U oba susreta je bilo puno nervoze. Igrači su bili opterećeni, mislim da će u narednim susretima biti bolji".

Veselin Vujović nam je rekao kako je nevjerojatno što su Srbi uspjeli ispustiti protiv Islanda. Činilo se kako će rukometni Orlovi poletjeti visoko na startu EP-a protiv jednog Islanda, kojeg je posebno istaknuo Momir Ilić u našem nedavnom podcastu od skoro sat i 10 minuta, da bi mogao iznenaditi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se dogodilo Srbiji? U zadnjem napadu prilikom presinga, odnosno u tri zadnja napada su bili u nemogućoj situaciji, igrali su presing. Jednu loptu Islanđanima suci vrate, naprave Islanđani i jedno probijanje i suci to ne sviraju. Mislim da su suci bili malo pod dojmom. Nisu svirali ni stopostotan sedmerac na srpskim rukometašem Vejinom. U napadu Islanđani su došli na -1, a u zadnjem napadu, nekih 15-20 sekundi do kraja, Đorđić napravi veliku glupost. Pod presingom skoči i bez riješenja baci loptu ravno u ruke islandskom igraču. Ovi su zabili i završilo je neodlučeno", zaključio je Veselin Vujović.

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo