finale seha lige / Vardar je jednostavno prejak za Zagreb: Makedonci obranili naslov u festivalu crvenih kartona

Image
Foto: SEHA

Vardar je peti put osvojio SEHA ligu, Zagreb ostaje na jednom naslovu

3.4.2019.
20:37
SEHA
VOYO logo

Peti put u osam izdanja Vardar je pobjednik SEHA lige. Gleda li se po kvaliteti, zasluženo, ali i gledajući po igri jer u ova dva dana u Brestu potvrdio se kao i dalje najveća kvaliteta u regiji. 

Kada ona možda još opadne sljedeće sezone, onda će možda biti i veće prilike za druge među kojima je i Zagreb za koji je Vardar jednostavno prejak. Da nije, onda bi ne bi triput ostao mokrog baruta u deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je svejedno ispalo zanimljivo kada se završnica već doimala riješenom, ali malo Vardarova opuštanja, malo Zagrebove jurnjave skoro je donijelo veliki povratak, ali samo skoro.

Zagreb je u napadu krenuo identično kao i jučer, samo što je Mrakovčić bio poduzetniji nego inače i odmah se ta famozna Vardarova obrana nije činila svemogućom kao nedavno u Areni. Makar, treba reći, nisu Tamšeovi dečki toliko gađali Milosavljeva niti su Krištopansu dali onoliki prostor za paljbu. Čudno bi bilo da jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri crvena

Priključio im se Kastelic, iako je jučer gledao Ristanovića s klupe, stigao je još i zabiti, pa su zagrebaši sa 7:4 uhvatili jako dobar zalet. Međutim, u samo dvije minute prednosti više nije bilo, taman kada su suci, prestrogo, na tribine poslali Moraesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Makedonce je to, čudno, ali tako je, ispalo bolje, u 24. prvi put vode, 11:10 pa 14:11, zagrebaši su upali u seriju pogrešaka, nema šuta izvana, pa smo prije reda vidjeli i Potočnika da proba primiriti prvo obranu, a Slovenac nije to ni stigao napraviti, već se morao pridružiti Moraesu na tribinama. Opet prestrogo, još strože nego kod Brazilca, ali posljedice su utjecale na suce jer se Dissinger nakon standardnog rukometnog prekršaja ružno dočekao na lijevu ruku koja je ostala u neprirodnom položaju i nije to izgledalo nimalo ugodno. Prekid je potrajao više od pet minuta.

Kako u Brestu nema ni Borozana, vidjeli smo Gorboka koji tek hvata formu, ali u hendikepu je još i većem bio Zagreb jer je Mandić u petoj minuti nastavka zaradio treće isključenje i treći crveni karton na utakmici. Obrana koja se ionako previše mijenja morala je opet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandić je prethodno promašio sedmerac, Burić dva zicera s crte i kada se sve zbroji, Zagreb je još dobro i stajao nakon 40 minuta (16:17). Sršen se ohrabrio, Vlah također, ali je preselio na klupi (?), a s Jotićem i Hrstićem Vardar je opet kontrolirao stvari u obrani. Kad je Skube lakoćom počeo rješavati Hrstića i suigrače mu, onda i u napadu.

U tih deset minuta Zagreb je izgubio šansu premda je kod 19:24 zabio četiri u nizu i od riješene utakmice napravio pravu dramu. No Ristanovićeva obrana Krištopansu odbija se točno Stoilovu na crtu, Milosavljev brani Mrakovčiću i sada je definitivno gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEHA liga, finale:

PPD Zagreb - Vardar 23:26 (12:14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb: Ristanović (4 obrane), Kastelic 1 (4 obrane); Mrakovčić 4, Božić Pavletić 3, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 2, Horvat 3, Potočnik 1, Jotić, Mandić 2, Hrstić, Bičanić 1, Ravnić 1, Vlah 3, Vekić

Vardar: Ghedbane, Milosavljev (7 obrana); Stoilov 3, Popovski, Krištopans 7, Moraes, Dissinger 2, Karačić, Skube 5, Kalaraš, Čupić 2, Dibirov 5, Gorbok, Šiškarjev 2, Vojvodić, Kiseljev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerci: PPD Zagreb 1/2, Vardar 1/1

Isključenja: PPD Zagreb 12 minuta, Vardar 4 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Potočnik 30', Mandić 35' - Moraes 16'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo