FURIOZNA SLOVENIJA ZGAZILA ŠPANJOLSKU: / Vujović i društvo ostali u igri za polufinale turnira

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rukometaši Slovenije su u utorak u Varaždinu pobijedili jaku Španjolsku nevjerojatnom predstavom u drugom poluvremenu. Na kraju je završilo 31-26 za Deželu.

23.1.2018.
19:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

SLOVENIJA - ŠPANJOLSKA (13-12) 31-26


Rukometaši Slovenije slomili su Španjolsku u drugoj utakmici druge faze Europskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj. Već otpisana momčad Veselina Vujovića uvjerljivo je pobijedila jake Španjolce koji su branili drugo mjesto skupine ispred Njemačke i tako zadržali šanse za prolaz u polufinale. Kakve takve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva slovenska pobjeda protiv španjolske vrste na velikim natjecanjima. U dosadašnjih 12 međusobnih susreta na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima Španjolska je upisala 11 pobjeda uz jedan remi.

Španjolci su utakmicu otvorili golom Valera Rivere sa sedam metara. Slovenci su u šestoj minuti okrenuli na 3-2, Kavtičnik i Zabić odveli su momčad Veselina Vujovića na 5-2, a Španjolci se vratili golovima Solea i Morros de Argile i poveli sa 6-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti, na semaforu je stajalo 8-8. Međutim, Aguinagalde i Sole vraćaju Španjolskoj +2 na ulasku u posljednjih deset minuta prvog poluvremena. Bezjak je smanjio zaostatak Slovenije, a nakon pet minuta u susretu bez gola na obje strane, Marguc je zabio za 10-10. Iskusni španjolski rukometaš Entrerrios zabio je dva pogotka i još dva udarca su mu obrnjen u samo par minuta, a Mačkovšek 20 sekundi prije sirene zabija za 13-12 Slovenije na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji slovenski igrač večeras Gašper Marguc zabio je prvi u drugom dijelu, a nakon tri minute Španjolci su se približili na 16-15. Međutim, nakon toga Slovenija je eksplodirala. Uslijedila je sjajna slovenska serija 5-0 za vodstvo 20-15 i 24-18 u 42. minuti susreta. Blaž Janc petnaest minuta do kraja utakmice donio je Sloveniji +7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držali su Slovenci prednost do 27-20 na ulasku u posljednjih 10 minuta, a onda je uslijedio novi povratak Španjolske. Posljednji... Dušebajev mlađi, Etrerrios, Figueras i Sole dovode ih na samo tri gola zaostatka, 29-26 četiri minute do kraja, ali Slovenci su stavili točku na i s dva gola.

Sloveniju su do pobjede predvodili Gašper Marguč s pet, te Blaž Blagotinšek i Borut Mačkovšek sa po četiri gola, dok su vratari Urh Kastelic (12) i Matevž Skok (3) imali ukupno 15 obrana. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Ferran Sole sa šest i Adrian Figueras sa četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Makedonija i Češka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI: Slovenija - Španjolska 31-26 (13-12)

LJESTVICA 1. Danska 4 3 0 1 109-103 6 2. Španjolska 4 2 0 2 116-91 4 3. Njemačka 4 1 2 1 97-95 4 4. Slovenija 4 1 1 2 108-107 3 5. Makedonija 3 1 1 1 70-80 3 6. Češka 3 1 0 2 62-81 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa


60' - GOTOVA JE UTAKMICA: Slovenci su pobijedili jaku Španjolsku nevjerojatnom predstavom u drugom poluvremenu. Samljeli su Španjolsku uraganskim početkom drugog dijela i ostali u igri za prolaz u polufinale Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Joan Canellas dobio je tehničku pogrešku, a s druge strane zabio je Janc Blaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Kastelic brani odlično u ovom dvoboju, već je na 11 obrana i prednost gotovo iz minute u minutu raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Slovenija je strašno otvorila drugi dio. U prvih pet minuta drugog dijela Slovenija je napravila veliku razliku, već je pet razlike za Deželu.

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Time out zove Slovenija. Veselin Vujović je ljut na svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje su vam križanja, gdje su 'nule', gdje su 'trojke'?! Što radite, što igrate", urla Veselin Vujović na time-outu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10'- Pogodio je Veselin Vujović s Urhom Kastelicom iako su mu i do sada golmani bili najjača karika na turniru. Vratar PPD Zagreba brani odlično, u prvih 10 minuta ima tri obrane i drži Slovence u igri.

VUJOVIĆ SE ISPRIČAO ZBOG NEZGODNE IZJAVE: Slovenski izbornik pojasnio riječi koje su digle prašinu u Hrvatskoj

5'- I jedni i drugi na početku igraju 6-0 obrane što je i jednima i drugima jače oružje na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica u Varaždinu, Španjolci imaju prvi napad. Prvi udarac, puca Aginagalde, a na golu sjajno reagira Urh Kastelic i već u prvim sekundama na Euru ima prvu obranu. Počelo je dobro za njega.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo