ždrijeb u petak / Ususret Euru u Hrvatskoj: poznate jakosne skupine, evo koga 'Kauboji' mogu izvući

Image
Foto: HRS

Zasad se znaju jakosne skupine po kojima će biti raspoređeno 16 reprezentacija koje će sudjelovati na natjecanju, a mi smo se pozabavili ždrijebom

19.6.2017.
14:44
HRS
VOYO logo

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je prve detalje vezane uz nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo koje će se održati u siječnju u Hrvatskoj. 

Zasad se znaju jakosne skupine po kojima će biti raspoređeno 16 reprezentacija koje će sudjelovati na natjecanju, a poznata je i po jedna momčad iz svake od četiri skupine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo će se igrati u četiri hrvatska grada - Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, a finalni ždrijeb održat će se 23. lipnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Od već razvrstanih ekipa, u skupini A (Split) nalazi se Hrvatska, u skupini B (Poreč) Norveška, a u skupine C (Zagreb) i D (Varaždin) već su smještene Slovenija, odnosno Mađarska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe su smještene u četiri jakosne skupine i to ovim redoslijedom: 

I: Hrvatska, Španjolska, Francuska, Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

II: Danska, Bjelorusija, Švedska, Makedonija

III: Norveška, Srbija, Crna Gora, Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IV: Mađarska, Slovenija, Austrija, Island 

Hrvatska dakle, u skupini sigurno neće igrati sa Španjolskom, Francuskom i Njemačkom, a od ekipa iz ostalih jakosnih skupina 'Kauboji' ne mogu izvući već razvrstane Norvešku, Sloveniju i Mađarsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bismo računali hipotetski, najgora skupina koju bi Hrvatska mogla dobiti izgledala bi otprilike ovako: HRVATSKA, Danska, Srbija, Island.

Suprotno tome, najlakša skupina izgledala bi ovako: HRVATSKA, Češka, Bjelorusija i Austrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo