ZAVRŠNICA PRVENSTVA / U Hrvatskoj će se zbog posebnog razloga pratiti dvoboj za broncu na Euru

Image
Foto: Profimedia

Bit će to njihov 18. službeni susret i osmi na smotri starog kontinenta između ovih ekipa. Njemačka je pobijedila sedam puta, od toga četiri puta na Euru, Švedska devet puta ukupno i tri puta na Euru...

28.1.2024.
9:16
Profimedia
VOYO logo

U 15 sati na RTL-u i Voyo pratimo jesu li još uvijek aktualni prvaci Šveđani oporavili nakon šokantnom ispadanja od Francuza u polufinalu te mogu li protiv domaćina Njemačke slaviti u dvoboju za treće mjesto.

Image
NEDOSTAJE JEDAN SUPARNIK /

Poznato je u kojoj je skupini Hrvatska u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu

Image
NEDOSTAJE JEDAN SUPARNIK /

Poznato je u kojoj je skupini Hrvatska u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu

Uloga brončane medalje na Europskom rukometnom prvenstvu 2024. između Njemačke i Švedske u nedjelju popodne neće biti jedina stvar, jer će pobjednik ovog susreta također izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Švedska želi ponovno osvojiti drugo uzastopno odličje na Euru, Njemačka cilja na svoje prvo od 2016. godine kada su osvojili zlato.

Bit će to njihov 18. službeni susret i osmi na smotri starog kontinenta između ovih ekipa. Njemačka je pobijedila sedam puta, od toga četiri puta na Euru, Švedska devet puta ukupno i tri puta na Euru, dok je jedna utakmica završila neriješeno. Švedska je pobijedila u obje utakmice u EHF EURO Kupu koje su odigrane u travnju 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraženi iz ovog susreta ide u grupu Hrvatskoj u kvalifikacijama za Olimpijske igre, dok će pobjednik direktno u Pariz.

Švedska nikada nije osvojila broncu na Euru, igrali su utakmicu za 3. i 4. mjesto samo jednom, 1996. godine. Njemačka je osvojila svoju jedinu brončanu medalju na sljedećem Euru, 1998. godine. Švedska se nada dodavanju sedme medalje svojoj kolekciji s Europskog prvenstva, dok Njemačka cilja na svoju petu. U svim velikim prvenstvima, Njemačka ima priliku osvojiti svoju 15. medalju, dok Švedska ide za svojom 23. medaljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napetu završnicu Europskog prvenstva možete pratiti na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo