Ne žele ga više / Tužan rastanak francuske legende s klubom u kojem je provela cijelu karijeru: 'Izigrali su me'

Image
Foto: AP Images

A samo je htio biti rukometaš koji će cijelu karijeru provesti u jednom klubu

7.2.2019.
16:50
AP Images
VOYO logo

Michael Guigou, dugovječno francusko krilo koje prije deset dana napunilo 37 godina, na kraju sezone, po svemu sudeći, napustit će klub u kojemu je od početka karijere odnosno punih 20 godina - Montpellier.

Iako planira igrati još sljedeću sezonu kako bi ostao u konkurenciji francuske reprezentacije za Olimpijske igre u Tokiju, Guigou tu sezonu neće odraditi u Montpellieru koji mu nije ponudio igrački ugovor, koji mu istječe, već samo onaj pomoćnog trenera koji bi počeo teći od srpnja, a trajao bi tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je odnos pogodio Guigoua koji ga je u posebnom istupu prozvao razočaravajućim i patetičnim bez imalo znaka zahvale za ono što je pridonio klubu kroz cijelu svoju karijeru.

"U Klubu su od 2016. znali za moju želju da igram do Tokija, ako mi to dopusti fizičko stanje, a s odgovornima sam održao sastanak u studenom i u tome su me podržali. Međutim, to je ostalo samo mrtvo slovo", napisao je, a prenio L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montpellier, koji je aktualni europski prvak, a sada mu visi i prolazak skupine, kreće u rekonstrukciju (odlaze Kavtičnik, Mamdouh, Bonnefons, Causse i Gerard), pa im se Guigou više očito ne uklapa u planove koji idu u smjeru pomlađivanja.

"Htio sam biti rukometaš koji će igrati samo za jedan klub, a kojemu sam izašao u susret kada je bilo financijskih problema, pa sam pristao na smanjenje plaće. U 20 godina pomogao sam osvajati mnoge titule, stoga se osjećam izigranim gledajući što sam sve napravio za Montpellier", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo