TKO JE NOVI IZBORNIK HRVATSKE? / Izabrali su ga prije Balića i Goluže, a pred njim je ključan zadatak za budućnost našeg rukometa

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kao Červarov pomoćnik radio je u reprezentaciji gotovo četiri godine, poznaje igrače i situaciju. Prvi test imat će već za mjesec dana, kad kreću kvalifikacije za Olimpijske igre

28.1.2021.
14:14
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na telefonskoj je sjednici u četvrtak prihvatio ostavku izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao dosadašnjeg Červarova pomoćnika Hrvoja Horvata.

Červar, koji je ujedno i Koordinator za muški rukomet, Upravnom je odboru predložio tri kandidata za novog izbornika, uz Horvata kandidati su bili Slavko Goluža i Ivano Balić, no Savez se odlučio na, može se slobodno reći, najmanje razvikano ime. Za Horvata se pričalo da će biti Červarov nasljednik i kad je ovaj dao ostavku prije tri godine poslije poraza od Francuske na Euru u Hrvatskoj. Savez je nekoliko puta do sada u pravilu za nove izbornike postavljao pomoćnike onih na odlasku. Tako je bilo u slučaju Goluže te Željka Babića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IVANO BALIĆ TREBAO JE PREUZETI HRVATSKU, NO POJAVIO SE VELIK PROBLEM: /

Iz Saveza objasnili zašto on nije mogao biti izbornik

Image
IVANO BALIĆ TREBAO JE PREUZETI HRVATSKU, NO POJAVIO SE VELIK PROBLEM: /

Iz Saveza objasnili zašto on nije mogao biti izbornik

Dugo u Nexeu

Riječ je o sinu legendarnog Hrvoja Horvata Cvebe, koji je s reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. te s bjelovarskim Partizanom bio prvak Europe. Hrvoje Horvat stariji bio je i u stožeru hrvatske reprezentacije nedugo nakon što je Hrvatska izborila samostalnost.

Oni koji su dobro upućeni kažu da je riječ o velikom rukometnom entuzijastu koji taj sport živi 24 sata na dan. Posebno je poznat po analitičnosti i činjenici da odmah poslije završenih utakmica traži načine kako poboljšati igru svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj rukometni trener zanat je pekao u Dubravi, a bio je i izbornik mlađih selekcija hrvatske reprezentacije. Njegov dugogodišnji dobar rad u Dubravi na kraju mu se isplatio te je nagrađen pozivom iz Nexea, gdje već klub vodi petu godinu, i to s vrlo dobrim rezultatima.

Zanimljivo je, no ne i posebno bitno, da je Horvatova sestra Vanja bivša supruga Zorana Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

11.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija. Lino Cervar, Hrvoje Horvat Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Težak zadatak

Kako je rekao Marin Šipić u RTL Sportu, od novog se izbornika očekuje da stvori dobru atmosferu u reprezentaciji, a Horvatovim dolaskom sigurno se neće ta atmosfera uzdrmati. Također, ovaj relativno mladi trener (43 su mu godine) dobro poznaje upravo Šipića i mladog Halila Jaganjca te još nekolicinu mladih igrača kojima bi mogao dati priliku da se dokažu u reprezentaciji.

Priča se u posljednje vrijeme polako o smjeni generacija, a naša će reprezentacija taj proces morati ostaviti novom izborniku te mu dati vremena da obavi potrebne promjene i utemelji neki novi i bolji sistem igre. Kao Červarov pomoćnik radio je u reprezentaciji gotovo četiri godine, poznaje igrače i situaciju. Prvi test imat će već za mjesec dana, kad kreću kvalifikacije za Olimpijske igre. Vremena za pripreme za kvalifikacijski turnir Hrvatska ima vrlo malo i zbog toga je čovjek "iznutra" u ovom trenutku bio logičan izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo