Ljevoruki hrvatski topnik / Stepančić za Vijesti.hr: 'Szeged je inzistirao na meni, uskoro ćemo 'pucati' na Ligu prvaka'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Prije nego ode u Szeged htio bi se od Pariza oprostiti s naslovom europskog prvaka, ali još prije toga treba Hrvatskoj pomoći da osigura plasman na EP

13.4.2019.
19:00
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog problema koje vuče naš mister Vranković igrao je u napadu više nego mu je prosjek u posljednje vrijeme u reprezentativnom dresu. Statistika kaže tri gola, obrana standardno odrađena, a što kaže analiza beogradskog remija dva dana kasnije i jedan uoči uzvrata?

"Utakmica je bila kakva je bila, bilo je tu grešaka s naše strane, malo i sudačkih, ali mislim da je na kraju realna podjela bodova, da su zadovoljni i jedni i drugi. Izmijenjivao se rezultat na gol-dva cijelo vrijeme iako da smo se mi kod +3 odvojili na četiri-pet, vjerojatno bismo bolje priveli kraju utakmicu", odvrtio je film unatrag Luka Stepančić dok su ga salijetala djeca u pravom metežu na zadarskom Narodnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, svaku je "fotku" i autogram odradio s osmijehom, a mi smo, statistika kaže, dobrih 60 minuta u Štark areni, ali teren baš i ne.

Nedostaje Cindrić

"Po cijeloj statistici ispada da smo trebali dobiti, imali smo visok postotak realizacije, Šego je bio na visokoj razini kao i na SP-u i po tome smo trebali dobiti. Izgleda sada da smo mi izvukli bod, ali treba čestitati i Srbima na jednoj fanatičnoj utakmici. No ako odigramo kako znamo, pogotovo u napadu, ako budemo pokretljivi, bodovi ostaju na Višnjiku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to ne dvojimo ni mi, ali da ne gurnemo brzo pod tepih te napadačke probleme, u čemu je onda problem s tom pokretljivošću? Ili, zašto je nema?

"Treba sagledati situaciju i s druge strane, vratio nam se s Mamić i sada imamo šut i s njim, a ako imaš samo jednog šutera, lakše se pripremiti. Još nam nedostaje i Cindrić, a to su igrači koji čine razliku na terenu. Nijedna ekipa ne može si dopustiti luksuz biti bez njih, a mi smo na sve to i bez Zlaje. Nedostaje nam još malo rotacije na srednjem jer i Karačićev stil igre jedan na jedan troši i sigurno da bi on u paru s Cindrićem donio kvalitetu više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Červar rekao je dan prije beogradske utakmice da će Vranković igrati jednu, "vidjet ćemo koju", odigrao je prvu, dakle opet ćete morati potegnuti više tko god vam čuvao leđa, Vranković ili možda Sršen.

Stepančić je u Beogradu bio trostruki strijelac/Dino Stanin/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi nije problem, u klubu ove sezone imam puno veću minutažu i navikao sam. Jakov je odradio posao u obranu, pokazao je već da donese agresivnost i pokretljivost čim uđe. Dopunjujemo se dobro."

Sada sve više i sve bolje i s Remilijem u Parizu, baš kad odlazite. Da su možda ranije "sjele" one dvije utakmice s po devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam rekao ranije da ne žalim za odlaskom ni tamo ni sada iz Pariza. To mi je bila velika škola, puno sam naučio. Ova je sezona dobra, kod Raula imamo drugi sustav koji sam bolje prihvatio. Međutim, sada idem u sredinu u kojoj se nadam još boljoj minutaži."

Pun Višnjik motiv

Ima li garancije za nju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može ti nitko garantirati to, trener dovodi igrače koje treba, a ako je Pastor inzistirao na meni, onda sigurno imam mjesto u ekipi."

Valjalo bi iz Pariza onda otići s naslovom europskog prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To svi kažu, ali znam koliko je to teško jer bio sam u Kölnu protekle tri godine. U posljednjih pet-šest godina to je vikend tijekom kojeg se događaju iznenađenja i sve četiri ekipe mogu do naslova. Mi smo sada spremni, sazreli smo, imamo iskustva, igramo dobro, no i drugi se nadaju da će do kraja. Ako i ne bude, bit će još šansi jer idem u klub koji će kroz nekoliko godina pucati na Ligu prvaka."

Za kraj, hoćemo li mi sutra "bezecirati Euro?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da nam pobjeda nosi Euro, a uz sve motive koje imamo još će nam jedan biti puni Višnjik."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike