ĐORĐIĆ NAHVALIO DUVNJAKA: / 'On je stroj. Hrvatska? Sjećam se atmosfere u Beogradu, to je adrenalin'

Image

Posebno s osvrnuo na kapetana Domagoja Duvnjaka kojeg poznaje iz njemačke lige.

3.1.2018.
22:07
VOYO logo

Srpski rukometni reprezentativac Petar Đorđić najavio je nadolazaće Europsko prvenstvo koje će njegova reprezentacija u petak 12. siječnja otvoriti protiv domaćina Hrvatske.

"Čekaju nas tri jako dobre reprezentacije. Sve tri imaju različit stil rukometa. Hrvati igraju slično kao mi. Šveđani, po meni, jedni su od favorita za medalju, ako ne i više. Igrali su sjajno na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a praktično jedini peh je bio to što su u četvrtfinalu naletjeli na Francuze. Pružili su najjači otpor, utakmica je bila otvorena do par minuta prije kraja. Mogu daleko. Island, vidjet ćemo tko će i kako igrati. Imaju padove, ali su jako dobri. Ne znam koliko smo samo puta igrali protiv njih. Uvijek je bilo jako teško. Sva tri protivnika mogu konkurirati za medalju", izjavio je Đorđić za Balkan Handball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na otvaranje s Hrvatskom u rasprodanoj Spaladium Areni.

Jedva čeka utakmicu

"Obožavam igrati pred punim dvoranama. Sve rivale znam. Kada smo dobili Hrvate, čuli smo se, dobri smo prijatelji. Za takvu utakmicu se živi. Ta utakmica će se pamtiti, pogotovo igrači koji su igrali. Ne mislim ni na kakav drugi način, osim sportski. U tome treba uživati. Gledao sam susret u Beogradu, sjećam se atmosfere. To je adrenalin. Verujem da će na terenu biti sve fer, jer smo prije svega, svi mi veliki prijatelji po klubovima gdje igramo. Van terena nacionalnost nam nije bitna. Ne mogu dočekati utakmicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

10.01.2015., Rijeka, SC Zamet - Pripremna utakmica za SP u Kataru, Hrvatska - Srbija. Domagoj Duvnjak. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Posebno s osvrnuo na kapetana DomagojaDuvnjaka kojeg poznaje iz njemačke lige. Poručio je da je spreman biti vođa momčadi unatoč tomu što se tek vratio poslije operacije koljena.

"Duvnjak je spreman preuzeti lidersku ulogu, jer taj dečko je stroj. Igrali smo zajedno u Hamburgu. Nisam još vidio igrača koji od svoje 22-23 godine igra 60 minuta napad-obranu svaki treći dan i to radi kako radi. Nevjerojatan je, živi za rukomet. Poznavajući njega, njegovu želju, mislim da može i hoće igrati. Pratio sam ovih par utakmica, fali mu mečeva, ali znajući ga, neće mu to biti problem", smatra Đorđić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo